Re: LZE TO NAPSAT ???
Tak děkuji za poučení a radu. A ještě se zeptám, prosím: pokud zaměstnankyně přišla dnes dopoledne, že končí k dnešku.Když jsem jí řekla, že tedy musí ještě přijít normálně na odpolední směnu, změnila to na to, že skončila včera.Lze to nebo by měla mít absenci za dnešek, když nepřijde ?? Do kdy musí zaměstnavatel vystavit výstupní doklady?? Děkuji moc.
Pokud se jedná o skončení PP ve zkušební době, mělo by to být oznámeno nejpozději den předem zaměstnavateli,výstupní doklady klasicky do týdne - odhláškaka na SP a ZP, zápočtový list potvrzený sociálkou, potvrzení o zdanitelných příjmech s posledním výplatním termínem
Skončit ve zkušební době/ zrušit pr.poměr / může i ústně.. V ZP je, že oznámení o tom, má být učiněno písemně a doručenodruhé straně zpravidla tři dny předem. Pokud to nebude písemně ani tři dny předem, není dodržení nijak postihováno a nedodržení nemá za následek neplatnost tohoto zrušení.Takže včerejšek bych brala jako poslední.Potvrzení o zaměstnání( ZL) máte vydat (ne poslat) v den skončení pr.poměru. Odhlášky do 8 dnů.ELDP do 8 dnů od poslední zúčt.výplaty. Potvrzení o zdanit.příjmech a zálohách na daň na žádost zaměstnance pak do 10 dnů od podání žádost. Automaticky se nezasílá.
No počkejte,teď jsem zmatená: v ZP je písemně a 3 dny předem a vy říkáte že to nemusí být.tak proč to tam je?? jde o to, že ta paní na dnešní odpolední směně bude chybět a naruší to výrobu, kdyby to řekla předem, mistr by práci přeorganizoval. proto si myslím, že to oznámení přijmout nemusíme a když nepřijde, půjde o A se všemi důsledky. opravte mě někdo , prosím, pokud uvažuji špatně.
Jiřinko, dost dobře si technicky nedovedu představit předat zaměstnanci ZL v den skončení PP, neboť má být potvrzen OSSZ a pokud je OSSZ vzdálena od firmy cca 25km - co s tím??? Navíc se mi už stalo, že zaměstnanec mi řekl, že nepojede do firmy 2x, jedenkrát pro ZL, podruhé pro výplatu, výpl.pásku a potvrzení o příjmu. A obráceně se mi stává, že pokud přijímám zaměstnance do PP a přihlašuji jej na OSSZ, přihlásí mi ho i bez ZL z předchozího zaměstnání, tedy pouze s prac. smlouvou, ZL dodávám později, bez jakýchkoli problémů. Jinak mě samotné se stalo, že mi před 4-lety poslal býv.zaměstnavatel ZL poštou až 10.dne v měsíci, tedy v poslední výplatní termín......
Lze napsat zaměstnanci do zápočového listu jako druh
zání PP "ve zkušební době ze strany zaměstnanc"
ebo jen dohodou ve zkušební době?? Děkuji za
dpověď.
zápočt. listu se způsob ukončení prac. poměru
nepíše!
uh ukončení PP zapsat lze do kolonky další sdělení>>>zaměstnavatele.
>>Skončit ve zkušební době/ zrušit pr.poměr / může i
tně.. V ZP je, že oznámení o tom, má být učiněno
ísemně a doručenodruhé straně zpravidla tři dny
edem.
kud to nebude písemně ani tři dny předem, není
ržení
jak postihováno a nedodržení nemá za následek
platnost tohoto zrušení.Takže včerejšek bych brala
ako
lední.Potvrzení o zaměstnání( ZL) máte vydat (ne
oslat) v den skončení pr.poměru. Odhlášky do 8
nů.ELDP
>>do 8 dnů od poslední zúčt.výplaty. Potvrzení o
>>zdanit.příjmech a zálohách na daň na žádost
>>zaměstnance pak
>>do 10 dnů od podání žádost. Automaticky se nezasílá.
>
>Jiřinko, dost dobře si technicky nedovedu představit
edat zaměstnanci ZL v den skončení PP, neboť má být
vrzen OSSZ a pokud je OSSZ vzdálena od firmy cca
25km - co s tím??? Navíc se mi už stalo, že zaměstnanec
ekl, že nepojede do firmy 2x, jedenkrát pro ZL,
druhé pro výplatu, výpl.pásku a potvrzení o příjmu. A
áceně se mi stává, že pokud přijímám zaměstnance do
ihlašuji jej na OSSZ, přihlásí mi ho i bez ZL z
chozího zaměstnání, tedy pouze s prac. smlouvou,
>ZL dodávám později, bez jakýchkoli problémů. Jinak mě
tné se stalo, že mi před 4-lety poslal
ýv.zaměstnavatel ZL poštou až 10.dne v měsíci, tedy v poslední
atní termín......
Jen jsem citovala, jak je to v zákoně. Při větším počtu zaměstnanců se to jinak dělat nedá. Je to i určitý druh obrany proti
nezájmu se strany býv.zaměstnance o "jeho záležitosti" , nejste jeho chůva :-)Co se týká potvrzování ZL od OSSZ - vaše je potvrzení o zaměstnání, jejich je potvrzení( zápočet) o dobách nemoci k čerpání podpůrčí doby. Vše lze udělat tak, aniž byste se musela nervovat a řešit neřešitelné.Nic ve zlém :-)
Pište normálně, ne hůlkovým písmem!
Prosím pište nadpisy i příspěvky normálně, nikoliv hůlkovým písmem! Hůlkové písmo je hůře čitelné a na internetu se považuje za křik a nevychovanost, viz např. http://www.emag.cz/netiketa/ nebo http://adasek.cz/netiketa.htm
Děkujeme za pochopení ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 11. 2007 11:36
Lze napsat zaměstnanci do zápočového listu jako druh rozvázání PP "ve zkušební době ze strany zaměstnanc" nebo jen dohodou ve zkušební době?? Děkuji za odpověď.