Krácení dovolené

• (neregistrovaný)

15. 11. 2007 11:41

Dobrý den, byla jsem v prac.neschopnosti od 24.12.06 do 31.8.07. Od 1.9.07 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou ( pobírám PPM ). Jak se mi bude krátit letošní dovolená, když máme roční nárok 14 dní ( jsme nepřetržitý směnný provoz, kde odpracujeme asi 180 směn ročně )

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2007 11:51

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Krácení dovolené
      Základní nárok podle ZP je 4 týdny ( takže nemůžete mít 14 dnů).
      Od 1.9. s pobíráním PPM splníte podmínku odpracování 60 dnů v tomto roce. Tento roční nárok bude krácen za prvních 100 dnů
      o jednu dvanáctinu a za každých dalších 21 prac.dnů neodpracovaných v důsl.nemoci o další dvanáctiny.

• 15. 11. 2007 11:57

Katka M. (neregistrovaný)

Máme 14 dní nárok dovolené, protože máme placenou dovolenou jako 11 hodin ( 1 směnu ), ne jako 8,5hod. Když nám to mzdovka kdysi vysvětlovala, tak říkala, že když odpracujeme ročně 180 směn a vydělíme to počtem týdnů v roce (52) a pak pronásobíme nárokem na dovolenou ( 4 týdny ), tak nám vyjde výše naší dovolené v přepočtu na 11-tihodinové směny. Teda doufám, že to píšu srozumitelně a nepíšu nějakou blbost. Rozhodně z mojí hlavy by to nebylo:-). Ale jinak díky za odpověď. Mějte se.

• 15. 11. 2007 13:26

JiřinaH. (neregistrovaný)

Není to blbost :-, je to výpočet u nepravidelné ( ne u nepřetržité)
      pracovní doby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).