Očr - dosud - lze tak?

• (neregistrovaný)

15. 11. 2007 12:41

Zaměstnanec přinesl ošetřovačku s tím, že jeho žena hospitalizována v nemocnici, on se stará o malou dceru. Očr je od 23.10.2007 do dosud. Od 23.-31.10. jsem zaplatila očr, dále je tedy stále na očr, od 1.11.má omluvenou nepřítomnost v práci,ale bez nároku na nemocenské dávky. Když mi přinese propouštěcí zprávu, kde bude uvedeno přesné datum hospitalizace jeho ženy, lze toto datum považovat za ukončení očr? Nebo mám po něm vyžadovat nějaký další doklad od doktora s datem ukončení očr? děkuji předem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2007 12:47

xy (neregistrovaný)

Re: očr - dosud - lze tak?
      na vystavené OČR, kterou máte, je od lékaře napsáno ode dne ..., které potrvá (uvedený počet kal. dní) - takže spočítáte od-do a zaplatíte do uvedené doby, nejdéle však prvních 9KD, pokud OČR trvá, pokud by trvalo OČR déle, potom budete evidovat jako OČR, ale bez placení

• 15. 11. 2007 12:53

H. (neregistrovaný)

Právě, že na očr není uveden počet dnů, ale je uvedeno pouze "dosud". Takže není jasné, kdy očr končí. Když ale budu mít propouštěcí zpráce od ženy, lze to uznat jako doklad o ukončení očr? omlouvám se, ale zatím jsem se s takto vystavnou očr nesetkala....

• 15. 11. 2007 13:46

xy (neregistrovaný)

také jsem se ještě s takovouto OČR nesetkala
      propouštěcí zpráva nemůže nahradit dobu potřebu ošetřování - navíc, jsou tam uvedeny skutečnosti, které jsou svým způsobem tajné
      měl by být ošetřujícím lékařem vystaven doklad jako dodatek této OČR,ze kterého by mělo být jasné, od kdy - do kdy OČR náleží (budete ale platit jen prvních 9 KD, ostatní dny budou omluvené neplacené - vedené jako OČR)

• 15. 11. 2007 15:13

Eva (neregistrovaný)

myslím, že OČR je špatně vystavené, termín "dosud" by se dal pochopit že ošetřováné trvá max. ke dni vystavení, asi bych to nezaplatila bez dohody s OSSZ. Měly by být uvedeny dny, pokud by potřeba ošetřování trvala i nadále, mělo by být prodlouženo

• 15. 11. 2007 12:51

a (neregistrovaný)

U nás lékař vystavuje prodloužení OČR, je na něm uvedena doba o kolik dní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).