Re: PS 1.1. a nástup 2.1.
Nárok na dovolenou za leden neztratí.
Nechápu, proč by nemohl mít den vzniku pracovního poměru shodný s dnem skutečného nástupu do práce.Na ZP a OSSZ
ho přihlásíte tím datem,od kdy bude pr.pom. uzavřen neboli
dnem nástupu do práce. Pojistné se bude odvádět od dne , kdy bude zahájena zdaňovaná činnost.Podle toho pak bude vypadat i ELDP. Nehledejte si problémy, kde nejsou.
No když mu dám prac. smlouvu od 2.1. tak ¨nemá splněnou podmínku dle zákoníku práce, že pracovní poměr trvá celý kalendářní měsíc a tím pádem by neměl za leden nárok na dovču.
Je u něj velká pravděpodobnost, že neodejde dříve, aby měl nárok jen za odpracované dny. A chceme mu dát smlouvu k 1, protože je to dobrý pracovník, známe ho, už u nás pracoval a do ted pro nás občas pracuje na ŽL a ten si bude rušit.
Proto se do toho tak motám
Z posledního školení mám, že od ledna bude platit, že 1.leden a 1.5. budou považovány jako odpracované dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 11. 2007 13:48
Dobrý den
Od ledna budeme přijímat nového zaměstnance. Smlouvu mu chceme napsat od 1.1.2009, aby neztratil nárok na dovolenou 20 dnů. Nástup bude 2.1.2009.
Pročetla jsem si diskuze na tato témata a ještě mi není vše jasné.
U MSSZ a ZP uvedu 2.1. skutečný nástup do zaměstnání to je mi jasné ale nevím ale jaký den uvést do mzdového programu, máme Money. Mám tam napsat 1.1. či 2.1.?
V případě, když by skončil PP, tak zápočtový list bude od 1.1. nebo 2.1.?
V ELDP pak do řádku, kde se uvádí výdělečná činnost v organizaci, tak se uvádí 2.1.? Ani v metodice k ELDP tuto situaci nemají vyplněnou. U toho příkladu mají jen info o průběhu zaměstnaní a tam je 2.1.
děkuji