Re: Kontrola FÚ - ceníky
Ještě bych se zeptala co jim mám tedy doložit, jako každý týdenní změněný ceník nebo jim stačí ke konci roku ceník? Třeba v obchodě je to přece nereálné předkládat ceníky za zboží, když se to tam mění při každé dodávce zboží. Tak to asi bude průšvih. Poradíte jak z toho ven?
Re: Kontrola FÚ - ceníky
Jídelní a nápojové lístky budou stačit asi jen v případě, že na nich je opravdu celý sortiment hospody. Což nebývá pravidlem. Různé doplňkové zboží se na JNL ani nepíše - cigarety, různé sladkosti....
Jak kdo :))
Já sysluji nejen JNL, ale i komplet ceníky veškerého zboží, které prodávám. Vedu si skladovou evidenci položkově, k 1.1. si vyjedu ceník, pokud kdykoliv v průběhu roku někde změním cenu, tak si hned vyjedu nový ceník s uvedením, od kdy platí.
Při místním šetření si FÚ odnáší kopie JNL, tak pokud u vás už byli, něco mají.
Když věrohodně neprokážete, za kolik jste prodávali a financům se nebude zdát marže, která vám při jejich výpočtech vyjde, může se v krajním případě stát, že vás dodaní podle pomůcek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 11. 2007 13:53
Prosím o radu, jsem na kontrole na fú s človíčkem, který má pohostinství. Chětjí po něm ceníky za roky 2005 a 2006. Samozřejmě, že je nemá neschovával je. Je někde v zákoně tato povinnost stanovena? Knihu tržeb jsme předložili, ale ceníky opravdu nemá.
Děkuji za Vaše názory