Re: Odpisy budovy
Děkuji za odpověď...taky jsem si říkala,že bych to asi neřešila, spočítám zbytek let a upravím na 30 mínus co už bylo odepsáno a ze ZC budu dále pokračovat.Slyšela jsem i názor,že pokud ta skupina exituje,tak by to ten dotyčný nechal klidně na 50 let,do nákladů si to vlastně majitel dává menší sumou a déle to bude odepisovat,tudíž se tím až tolik ničeho nedopouští...tak nevím.Ale asi to přepočítám na 30 let :o))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 11. 2007 20:27
Dobrý den,mám prosbičku.V tomto roce jsem převzala účetnictví jedné firmy (vede DE),která má v majetku budovu pro podnikání,správně zařadili do odpis.skup.,která má odepis 50 let,bylo někdy v roce 1996.Pak se měnil zákon a odpis budov se zkrátil na 30 let.Firma stále pokračovala v odpepisování 50 let,ale najednou pak přepočítala roky na 30 let.Asi po dvou letech se opět vrátila k odepisování budovy 50 let až do letošního roku.Co je správně? Odpisová skupina na 50 let stále exituje,ale jen pro hotely,atd...což je 6.skupina.Měla by být budova zařazena do 5.skupiny a odepisovat 30 let? Je v tom hrozný chaos a nevím,co s tím mám udělat? Poradí mi někdo,prosím? Děkuji. :o)