Provozování klubu (restaurace)

  • (neregistrovaný)

    16. 11. 2007 8:50

    Nemáte někdo zkušenosti s provozováním klubu? Jaký živnostenský list je třeba zajistit? Bude se zde poskytovat alko,nealko,pivo a asi studená kuchyně. Slyšela jsem, že provozování klubu nemusí splňovat, tak náročné podmínky jako restaurace.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2007 11:00

      MM (neregistrovaný)

      Re: Provozování klubu (restaurace)
      ***************
      Je celkem jedno, jak provozovnu, kde hodláte provozovat hostinskou činnost nazvete - klub, bar, restaurace,pivnice........
      Musíte mít ŽL na hostinskou činnost ( živnost vázaná, podmínky vydání si najděte v Živnostenském zákoně).
      Podmínek budete muset splnit dost - hygienické (např. WC pro hosty - tekoucí voda, samostatné WC pro personál, šatna pro personál, úklidová místnost.......), bezpečnostní, požární.
      Pokud budete mít kuchyni, musíte mít zprac. HACCP. Zdravotní průkazy (všichni zaměstnanci, včetně vás).
      Je toho spousta a pořád to chodí někdo kontrolovat.

    • 16. 11. 2007 12:07

      Míla (neregistrovaný)

      Re: Provozování klubu (restaurace)
      ****************
      Právě, že jsem slyšela, ža pokud je to provozované jako klub pro uzavřenou společnost, tak tyto náročné podmínky nemusím splňovat.

    • 16. 11. 2007 12:31

      MM (neregistrovaný)

      Re: Provozování klubu (restaurace)
      ****************
      Přiznám se, že tohle nevím. Ale i uzavřená společnost jsou hosté :))
      A poskytujete služby hostům, tedy veřejnosti, a pak by nějaké výjimky neměly opodstatnění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).