Nárok na dovolenou

• (neregistrovaný)

16. 11. 2007 10:59

Dobrý den,
    potřebovala bych se poradit co do nároku na dovolenou.
    Zaměstnanec na HPP, doba neurčitá, po zkušební lhůtě, konec PP k 28.2.07.
    Za rok 2006 zůstatek 6 dní dovolené - to bylo převedeno do r. 2007.
    V 1/07 vyčerpán 1 den ŘD, v 2/07 vyčerpáno 7 dní ŘD. Od 8.1. do 28.1.07 nemoc.
    Jaký je zůstatek dovolené?
    Systém mi vypočítal, že zaměstnanci má být sraženo za 2 dny dovolené (přečerpán nárok). Také mě trochu zmátl zaměstnanec, který tvrdí, že dovolená se počítá do odpracované doby a tak měl nárok vzniknout.
    Já si ale tímto nejsem jistá, můžete mi tedy někdo poradit?
    Děkuji moc!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2007 11:15

baba (neregistrovaný)

Re: Nárok na dovolenou
      No to má váš zaměstnanec víc znalostí než vy. Samozřejmě, že dovolená se počítá jako odpracovaná doba. Z loňska měl 6 dní, letos odpracoval - dle vašich informací za leden 8 dní (tj. včetně svátku) a únor celý, tj. 20 dní, celkem 28 dní, tudíž vzniká nárok na 1/12 z ročního nároku roku 2007. Tudíž celkem 6 + 1,5 nebo 2 dny, podle toho kolik máte nárok na roční výměru 20 nebo 25 dnů. Doporučuju prostudovat zákoník práce č. 262/2006 Sb.

• 16. 11. 2007 11:44

Zuzana (neregistrovaný)

Velice Vám děkuji za informaci - svoje jízlivé poznámky si ale nechte pro někoho jiného. Děkuji!

• 16. 11. 2007 12:01

o. (neregistrovaný)

To se na mě nezlobte, nebo zlobte, takové dotazy mohou mít zaměstnanci, ale pracovnice, která toto má v pracovní náplni - a váš dotaz - to není žádná novinka, to platí celá léta a to by mzdová měla opravdu vědět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).