Aktivace-rozdíl

• (neregistrovaný)

16. 11. 2007 11:05

pokud pořídím nějaký majetek, který následně dotvořím svými pracovníky , mumím jej zaktivovat-tedy navýším cenu pořízení. Pokud však dojde k tomu, že nějaký náklad vznikne později než samotná aktivace, jak tento náklad dostanu do ceny pořízení?

poradí někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2007 12:49

Jaromír (neregistrovaný)

Re: aktivace-rozdíl
      Máte na mysli jak dostat do pořizovací (vstupní) ceny další případné práce na tom majetku ? Tedy opravy nebo TZ ? Opravu naúčtujete rovnou do nákladů, ta do vstupní ani zůstatkové ceny majetku nevstupuje a technické zhodnocení provedené v dalších letech, tedy ne v prvním roce odpisování, zvyšuje cenu zůstatkovou, nikoli již vstupní.

• 16. 11. 2007 13:03

j (neregistrovaný)

jedná se mi o to, že pořízený majetek navýším o další náklady např. práce na dotvoření majetku, ale někdo mi opomene doložit další náklady, které s aktivací souvisí a já tento majetek mám již zaktivován.

• 16. 11. 2007 14:41

crt (neregistrovaný)

TZ(dle §33) vždy zvyšuje vstupní cenu(§ 29 odst.3).Pokud jde o další náklady zvyšující vstupní cenu po uvedení do užívání, nebude se jednat o TZ,ale jen navýšíte vstupní cenu a budete odepisovat z této zvýšené vstupní ceny koeficientem z 1.sloupce §31, ne ze 3.sloupce (ten je jen pro zvýšenou vstupní cenu technickým zhodnocením)

• 16. 11. 2007 14:42

crt (neregistrovaný)

Náklady po uvedení do užívání myslím teď jen ty zapomenuté náklady, které jste zapomněli zaúčtovat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).