Re: Jak je to s dary na FU
Pokud vaše dary odpovídají osvobození od daně darovací podle § 20 Zákona o dani dědické, darovací..... potom podáváte daňové přiznání k dani darovací vždy za pololetí běžného roku , kde uvedete příslušný dar a osvobození od daně, daň z příjmu se tohoto netýká
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 11. 2007 14:31
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to s dary a FÚ. Jsme OS a dostali jsme dva peněžité dary. Jeden do 2OOO a druhy 10000. Je tento dar osvobozen od dani z prijmu? Dary jsme dostali na činnost OS. Někde jsem teď vyčetl, že by se měli dary každého půl roku hlásit na FÚ. Naše OS však neměla zatím žádné zdanitelné příjmy, proto jsme se ještě na FÚ neregistrovali. Myslíte, že by bylo vhodnější se na FÚ registrovat? A mohli byste mě prosím poradit, jak je to s hlášením těch darů na FÚ? Existují nějaké termíny pro podávání těchto informací, nebo se dary musí hlásit po ukončení poloviny roku, tj. v červenci a v lednu?
Děkuji mnohokrát. Tomáš Maluška