Podpůrčí doba-konec

• (neregistrovaný)

19. 11. 2007 14:09

Dne 4.12 2007 končí zaměstnanci podpůrčí doba. 2.11.2007 mi přišel k vyplnění papír - zaměstnanec sám si požádal o invalidní důchod. Dne 12.11.2007 šel na operaci. Jak to funguje? Prodlouží mu podpůrčí dobu než bude komise o invalidním důchodu. Přece nemůžu ukončit pracovní poměr když je evidentně nemocný. Jaký je postup? Poradí mi někdo? Asi bych měla zavolat na sociálku(vyplácí nemocenskou jsme MO), ale chtěla bych vědět dopředu jaká je praxe. Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2007 14:18

xy (neregistrovaný)

Re: Podpůrčí doba-konec
      do 4.12. je ještě dost času na to, abyste dostala dopis, ve kterém bude rozhodnutí
      o prodloužení podpůrčí doby - do kdy (to byste potom do tohoto dne vyplácela)
      nebo mu bude ukončena neschopenka a 5.12. by měl nastoupit do zaměstnání
      pokud mu bude přiznán důchod - to není samo o sobě důvodem k ukončení PP /pokud se dohodnete, pak samozřejmě, ano/
      pokud mu bude přiznán důchod a zaměstnanec nastoupí do práce, potom by měl závodní lékař určit, zda práce, kterou vykonával, je pro něho nadále vhodná
      pokud do 4.12. nedostanete žádnou odpověď, tak se musíte ozvat na OSSZ, protože dál již nesmíte vyplácet

• 20. 11. 2007 8:36

Anna (neregistrovaný)

Re: Podpůrčí doba-konec
      O eventuální prodloužení podpůrčí doby ale musí zaměstnanec u své OSSZ sám požádat, oni žádnou iniciativu vyvíjet nebudou! Já obvykle zaměstnanci pošlu dopis, kde mu všechno vysvětlím, nemám-li možnost s ním jednat osobně. Hlavně ať se lékař neukvapuje s ukončením neschopenky, není-li zaměstnanec schopen pracovat. I když bude podpůrčí doba vyčerpaná, neschopnost může trvat - zameškaná doba bude omluvená. Jen bez prodloužení nemůžete nemocenské platit. Kdyby byla neschopenka ukončená, OSSZ podpůrčí dobu neprodlouží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).