Bankovní účet

• (neregistrovaný)

19. 11. 2007 15:55

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli můžu jako OSVČ mít v bance zavedený osobní účet (ne podnikatelský), který mi ale bude
    také sloužit na platby faktur od odběratelů? Jesli to FÚ uzná?
    Děkuji za Vaše zkušenosti a rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2007 18:13

Jirka (neregistrovaný)

Re: Bankovní účet
      Nikde není přímo nařízeno, aby si OSVČ musela zařizovat u banky podnikatelské konto. Nicméně pokud si ho založíte a budete ho využívat pouze k podnikatelské činnosti, vyhnete se tomu, že budete muset neustále dokazovat, že platby, které Vám přišly na váš soukromý účet nejsou příjmy z podnikatelské činnosti. Rovněž si nebudete moci daňově uznávat všechny bankovní poplatky spojené s Vaším osobním kontem, ale budete je muset krátit podle toho do jaké míry je účet používán soukromě a do jaké míry pro podnikatelské účely. Tže resume pokud Vám na váš soukromý účet nechodí žádné další platby a nebude pro Vás problém dokazovaní, tak si klidně tento účet nechte, nicméně ja bych si účet založil podnikatelský.

• 20. 11. 2007 7:50

L. (neregistrovaný)

Nebo udělejte to že si založíte účet podnikatelský a po nějaké době jej převeďte na účet soukromý. Totéž mi provedla jedna nejmenovaná banka když jsem tam přišla s úmyslem kvůli poplatkům účet zrušit :).

• 20. 11. 2007 8:21

M (neregistrovaný)

Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).