Re: krácení odpočtu
Pokud údaje pro výpočet koeficientu za předcházející rok neexistují, stanoví si výši zálohového koeficientu plátce podle předběžného odhadu. Ale u Vás přece údaje existují, v roce 2007 máte zálohový koeficient 1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 11. 2007 13:13
Dobrý den, jsem už úplně zamotaná do krácení odpočtu DPH, kvůli pronájmu nebyt. prostorů bez DPH. Zjistila jsem, že dělám už delší dobu v tomto chybu, protože to nedělám. Naštěstí minulé roky byl koeficient 0,95 až 1, tak že se nic moc nestalo. Letos to budu muset opravit. Moc to ale nechápu. Já uvedu do přiznání k DPH částku osvobozenou od DPH na řádek č. 530. Pak doplním zálohový koeficient. Tento koeficient si stanovím odhadem a bude po celý rok stejný? Na konci roku pak vypočtu podle řádků za celý rok (210+215)/(210+215+530-540)?
Co a kam ale uvádím dál do přiznání? Během roku uvádím ten zálohový koeficient do řádku č.550 a vedle je kolonka změna odpočtu daně - ta je výsledkem součinu koeficientu a řádku č.380. Tento řádek je ale nulový? Nakonec zaplatím větší DPH povinnost. Asi jsem už z toho úplně zblbla, ale já fakt už nevím. Prosím poraďte, kde dělám chybu nebo co zapomínám vyplnit.