Re: POHODA - ostatní závazky
Doufám, že to nenapíšu blbě. Myslím, že je lepší nepoužívat funkce Zálohové faktury, že je lepší účtovat jen o zaplacených zálohách a odpočtu DPH z DDkPP.
Takže třeba záloha 119,- Kč, účtováno z
výpisu z BÚ
314/221 119,-
ID
314/314 100,-
343/314 19,-
konečná faktura na 238,-
5xx/321 200,-
343/321 38,-
přes Záznam - Odečet zálohy
314/321 - 100,-
343/321 - 19,-
doplatek faktury
321/221 119,-
Tak využívání Zálohových faktur nic nebrání :-)). Chce to ovšem si je zadávat s předkontací Bez, účtovat až platbu z BÚ a pak přes funkci Likvidace bez vazby je čas od času z agendy Přijaté zálohové "vylikvidovat" :-).
Leda tak jak říkáte, můj předchozí SW ale uměl evidovat i zdaněnou zálohu a pak při uplatňování v konečných DD jsem postupně párovala.
No nenadělám nic, když to Pohoda neumí, budu to dělat tak jak píšete, holt každý měsíc u nájmu odečtu v dokladu zdaněnou zálohu a v zálohových fa pak provedu částečnou likvidaci bez vazby
Ještě jednou díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 11. 2007 19:11
Ve firmě jsme začaly využívat platebních a kreditních karet, dle pročtených názorů zde na diskuzi účtuji o dokladech jako o ostatních závazcích, díky za nápad - je to skvělé, vše se dá lehce dohledat -))
Jak prosím ještě účtujete náklady uhrazené společníky - přes agendu interní doklady nebo také přes ostatní závazky (5xx/365).
Dále jsem se nyní poprvé setkala se zdaněnou poskytnutou zálohou. Dosud mi vždy přišel "konečný" DD ve stejném měsíci, proto jsem DPH z DDkPP neuplatňovala.
Dle Hotline se DDkPP účtují v agendě interní doklady, ale když potom budu chtí párovat zálohovou fakturu na doklady, do řádku se mi hodí částka celkem a neuloží se mi ani opravený ZD a DPH. Co s tím, prosím?