Televizní poplatky

• (neregistrovaný)

21. 11. 2007 20:30

Dobrý den, chtěla bych si ověřit, jak si vykládáte povinnost platit televizní poplatky. ČT uvádí, že poplatníkem je: "Každý vlastník televizního přijímače, nebo, pokud jej nevyužívá vlastník tak uživatel televizního přijímače po dobu delší než 30 dní, který má na území České republiky trvalý pobyt nebo sídlo,..." A teď pokud mám trvalé bydliště, (na jehož adrese jsou pravidelně placeny poplatky za TV a rozhlas) odlišné od místa, na kterém se zdržuji a kde nejsem hlášena k přechodnému pobytu (majitel nemovitosti toto neumožňuje), vztahuje se na mě povinnost platit televizní poplatek? Díky za opověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 11. 2007 20:34

MM (neregistrovaný)

Re: Televizní poplatky
      Jestli už jednou platíte (dle adresy trvalého pobytu), tak nic dál neřešte. Já mám pocit, že platit musí každý, kdo je přihlášen k odběru elektrické energie............holt, inteligentní zákony:))
      A když tak vidím, čím nás ČT krmí, platím opravdu radostně a s písní na rtech...............

• 21. 11. 2007 20:45

ginger (neregistrovaný)

Přihlášena k odběru energie na místě, kde se združuji jsem, ale nic víc. Navíc v domě ani TV signál není a majitel tu trvale také nebydlí.

• 21. 11. 2007 21:25

anonymous (neregistrovaný)

Podstatné je, jestli TV nebo rádio vlastníte nebo užíváte. Pokud ano, tak platit musíte, pokud nevlastníte, tak platit nemusíte. S trvalým pobytem to nemá souvislost, protože ten má každý občan ČR a přechodný již neexistuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).