POHODA - vyměření z JSD

• (neregistrovaný)

22. 11. 2007 10:32

Dobrý den, prosím o radu pohodáře, trošku mě zklamalo, že takový SW jako je Pohoda má pořádně vyřešeno pouze samovyměření DPH EU -((

Pro dovoz jsem si vytvořila novou předkontaci (mám analytický rozlišený účet 343 - zvlášť tuzemsko, EU, mimo EU), bohužel dle servisní podpory prý nelze pro tuto předkontaci zadat "někde" členění DPH, ale toto musím pokaždé při vytvoření přepsat, aby mi to nespadlo do řádků EU -((

Dále samozřejmě když při samovyměření zadám kurs JSD se mi do Int dokladů přenese částka dle JSD, ale DPH z dovozu je vyměřeno ještě z částky navýšené o poměrnou dopravu a clo, toto prý musím zadat zvlášť do ostatních závazků a pak dát vyměřit - což je podle mě nesmysl, protože to žádný závazek není. Proto jsem v interním dokladu samovyměření zadala nový řádek kde jsem rozdíl částek přepočetla na USD (původní fa v USD) a tím pádem se mi DPH vyměřilo už ze správné částky.

Problém zůstal pouze v zaokrouhlení - částka ZD ř. 47 JSD = 974 191 a v int dokladech mám 974 191,52 - jak částku zaokrouhlit? Zase dalším řádkem?

HELP - máte někdo jednodušší řešení? Jak to provádíte?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2007 18:19

jana (neregistrovaný)

Re: POHODA - vyměření z JSD
      - já jsem v členění DPH našla - kod na dovoz zboží ř. 260 + 360
      postupuji takto
      - přijmu fa - jako dovoz zboží zahraničí (viz výběr z členění DPH, vybrat aby se nabízela tato možnost)
      - stejně jako u fa z EU - v nabídce záznam zvolím doměřit DPH, do kurzového lístku předtím zaznamenám celní kurz dle JSD, po vytvoření intrního dokladu do něho připíšu položku hodnota dopravy, a je to hotové, vyleze to na příslušném řádku pouze pozor tak aby to vylezlo jednou na ř.260 a jednou na 360 musí být dobře zvolené členění na dokladech.
      - s Hotline Pohody nemám zrovn dobrou zkušenost , nemyslím si, že tam pracují lidé, kteří by tomu rozumněli.
      mnoho úspěchů JP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).