Re: opravy v účetnictví-321,311
Pokud byly uhrazené, tak pak nehraje ani pokladna nebo banka, to nezávidím, prodělala jsem si to před rokem. Zjistit, kdy bylo uhrazeno, pokud bylo přes banku, opravit banku, pokud pokladnou, pokladnu, pokud to bylo v min. letech, tak to honím třeba přes jednatele nebo 321 do výnosů a 311 do nedaňových nákladů - to už je poslední křeč.Já vloni opravovala celou banku, z cca 280 výpisů bylo jen deset dobře, když jsem chtěla, aby mi předchozí účetní srovnala banku, udělala interním dokladem 548/221 částku, o kterou banka nešla a měla vystaráno. Držím pěsti.
Doré odpoledne, toto jsem zažila též a ještě do dneška nemám srovnané 311 a 321. Pokud seženeme doklad, že byly fa zaplaceny, ač v letech předchozích, můžu to ještě dát přes pokladnu v roce 07 ? Nebo raději právě přes jednatele, jak je psáno výše. Díky H,
To je právě problém, protože pokud to bylo zaplaceno do pokladny, tak v tom případě nehrála inventura pokladny za daný rok. Tak bych to vzala, jako že kdosi - třeba jednatel - prohledal kapsy, našel doklad, že mu to bylo kdysi uhrazeno - takže uhradím fa proti účtu např. jednatele a třeba na konci roku se to musí srovnat, které "zaplatil", které naopak "uhradil" a pak srovnat třeba pokladnou nebo přes účet. Ach jo, to jsou kličky.
Tady ty opravy jsou zlej sen, před 2 měsíci mi externí účetní dala doklady, které jen tak někde zašantročila po zásuvkách u stolu. Mimochodem byly z loňského roku. Byly předkontované, ale nebyl u nich vystavený pokladní doklad... takže jsem dohledával a dohledával...
už sem se na to vykaslal a vsechno to přicvakl na jeden papír a založil do složek k účetní uzávěrce... jsem z zvědavý kdy přijde finančák
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 11. 2007 13:53
Zdravím a chci se poradit jak opravit zůstatky účtů 321,311( budu přebírat účetnictví po " daňové kanceláři ") pokud vím že faktury byli zaplacené a pořád tam visí?? děkuji Vám za odpověď.
nejsem zde naposledy když jsem zběžně viděla rozvahu+výsledovku už se toho děsím :(