Opravy v účetnictví-321,311

• (neregistrovaný)

22. 11. 2007 13:53

Zdravím a chci se poradit jak opravit zůstatky účtů 321,311( budu přebírat účetnictví po " daňové kanceláři ") pokud vím že faktury byli zaplacené a pořád tam visí?? děkuji Vám za odpověď.
    nejsem zde naposledy když jsem zběžně viděla rozvahu+výsledovku už se toho děsím :(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2007 14:14

Hanaj (neregistrovaný)

Re: opravy v účetnictví-321,311
      Zjistěte z čeho byly zaplaceny, jestli bankou, nebo pokladnou a jak to tam bylo zaúčtováno.

• 22. 11. 2007 14:16

jj (neregistrovaný)

Pokud byly uhrazené, tak pak nehraje ani pokladna nebo banka, to nezávidím, prodělala jsem si to před rokem. Zjistit, kdy bylo uhrazeno, pokud bylo přes banku, opravit banku, pokud pokladnou, pokladnu, pokud to bylo v min. letech, tak to honím třeba přes jednatele nebo 321 do výnosů a 311 do nedaňových nákladů - to už je poslední křeč.Já vloni opravovala celou banku, z cca 280 výpisů bylo jen deset dobře, když jsem chtěla, aby mi předchozí účetní srovnala banku, udělala interním dokladem 548/221 částku, o kterou banka nešla a měla vystaráno. Držím pěsti.

• 22. 11. 2007 15:55

H. (neregistrovaný)

Doré odpoledne, toto jsem zažila též a ještě do dneška nemám srovnané 311 a 321. Pokud seženeme doklad, že byly fa zaplaceny, ač v letech předchozích, můžu to ještě dát přes pokladnu v roce 07 ? Nebo raději právě přes jednatele, jak je psáno výše. Díky H,

• 22. 11. 2007 16:30

(neregistrovaný)

To je právě problém, protože pokud to bylo zaplaceno do pokladny, tak v tom případě nehrála inventura pokladny za daný rok. Tak bych to vzala, jako že kdosi - třeba jednatel - prohledal kapsy, našel doklad, že mu to bylo kdysi uhrazeno - takže uhradím fa proti účtu např. jednatele a třeba na konci roku se to musí srovnat, které "zaplatil", které naopak "uhradil" a pak srovnat třeba pokladnou nebo přes účet. Ach jo, to jsou kličky.

• 23. 11. 2007 22:01

bal (neregistrovaný)

Tady ty opravy jsou zlej sen, před 2 měsíci mi externí účetní dala doklady, které jen tak někde zašantročila po zásuvkách u stolu. Mimochodem byly z loňského roku. Byly předkontované, ale nebyl u nich vystavený pokladní doklad... takže jsem dohledával a dohledával...
      už sem se na to vykaslal a vsechno to přicvakl na jeden papír a založil do složek k účetní uzávěrce... jsem z zvědavý kdy přijde finančák

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).