Dotaz pro jj - prosím

• (neregistrovaný)

22. 11. 2007 14:24

Pokud byly uhrazené, tak pak nehraje ani pokladna nebo banka, to nezávidím, prodělala jsem si to před rokem. Zjistit, kdy bylo uhrazeno, pokud bylo přes banku, opravit banku, pokud pokladnou, pokladnu, pokud to bylo v min. letech, tak to honím třeba přes jednatele nebo 321 do výnosů a 311 do nedaňových nákladů - to už je poslední křeč.Já vloni opravovala celou banku, z cca 280 výpisů bylo jen deset dobře, když jsem chtěla, aby mi předchozí účetní srovnala banku, udělala interním dokladem 548/221 částku, o kterou banka nešla a měla vystaráno. Držím pěsti.

Výše je vaše odpověď.Proč účtujete 321 a výnosy a 311 nedaňové náklady. Zde se přeci jen jedná o likvidací fa, která již byla v minulosti uhrazena, ale o úhradě nebylo účtováno.Nyní jen chci fa přijaté zlikvidovat a tím současně srovnat 321.Proč účtovat o nákladovýcj či výnosových účtech? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2007 15:15

jj (neregistrovaný)

Re: Dotaz pro jj - prosím
      Pokud mám neuhrazenou vystavenou fa, pak její hodnota zůstává na 311 MD, tudíž abych se jí zbavila, musím odepsat na D311 proti MD546 - jako odpis pohledávky, pokud nedoložím jiný způsob úhrady a nedaňově proto, že by to žádný FÚ daňově neuznal. Pokud mám neuhr. FD, tak mi zůstává její hodnota na 321D, takže musím zlikvidovat MD 321 proti D688. Kamkoliv jinam by se to táhlo dál a nezbavila byste se toho. Nejlepší by bylo dohledat, kdy bylo opravdu uhrazeno. Nám to takhle prošlo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).