Re: navštěva lékaře mimo pracoviště
Neexistuje blíže Vašemu bydlišti nebo pracovišti obdobný lékař? Pokud ano, nezbytně nutná doba se bere taková, jaká by byla potřeba k tomu nejbližšímu. Pokud blíže lékař není a ani toho svého nemůžete navštívit mimo Vaši pracovní dobu, pak bych se také zdráhala platit celý den jen proto, že zaměstnanec ztratí celý den cestováním kvůli půlhodinovému vyšetření. Doba nezbytně nutná s náhradou mzdy je doba ošetření nebo vyšetření, které nebylo možné vykonat mimo pracovní dobu, případně návrat do práce. Pokud bylo možné mimo pracovní dobu, pak bez náhrady mzdy.
Re: navštěva lékaře mimo pracoviště
Vím, že v tomto máme odlišný názor, znova musím opakovat, že za nezbytnou dobu se považuje kromě samotného ošetření nebo vyšetření i cestování k lékaři (za splnění podmínky že vyšetření nebylo možno vykonat mimo pracovní dobu nebo u bližšího lékaře), i když se Vám to nelíbí. Tak, jak je popsán průběh a doprava k lékaři, náleží § na celý den. Doporučuji se vzít k lékaři propustku třeba čistou bez podpisu zaměstnavatele a nechat si na ní potvrdit od lékaře příchod a odchod. Cestování prokažte lístky z dopravy nebo odkazem na jízdní řád.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2007 18:17
Dobrý večer všem,
prosím o radu. Navštěíva lékaře - cesta k němu trvá 2,5 hodiny než se dostanu na vyšetření přes město tj.1 hodina pak než příjdu na řadu předpokládám 3/4 hodiny vyšetření 1/2 hodiny pak než se dostanu na zpáteční spoj zas 2 hodjinak mi to nejede zpáteční cesta je opšt 2,5 hodiny . To je celkem 9 a 1/4 hodin než se vrátím.
Zaměstnavatel mi nechce dát propustku a dovolenou už mám vybranou.Chtěla bych vědět jestli mi zaměstnavatel můsí dát propustku a kolik hodin mám nárok proplatit. Děkuji za odpověd