Re: Faktura vydaná - spěchá
Pokud původní fakturu měli s 0%, tak jim do daňového přiznání vůbec nevstupuje. Aby to měli v účetnictví v ažůru, poslal bych jim dobropis na původní fakturu a tu novou jste jim už poslala. Oni by si měli na základě dobropisu vystornovat původní fakturu na 0% a do DPH za další měsíc si uplatnit tu opravenou fakturu na 5% DPH. ten dobropis je čistě pro ně, vy jestli máte opravenou fakturu rovnou na 5% si ji už nechte v účetnictví tak jak ji tam máte nyní.
Děkuji za odpověď. Ale ta faktura byla i s 19%. Takže uvedenou v DPH jí mají. I tak mám postupovat jak jste napsal?
V každém případě oni "okradli" sebe, jestli tomu dobře rozumím ? Uplatnili si menší nárok na odpočet ? V tom případě bych se na to vykašlal jim něco posílat, jen jak říkala kolegyně se s nima dohodnout, že tu opravenou fakturu zahoděj a vy těch 8,- korun dejte do kasy, jako že to oni doplatili hotově, když byli u vás pro zboží :-)). Mluvím o doplatku té opravené faktury, tak jak ji máte v účetnictví vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 11. 2007 7:21
vystavila jsem fakturu na odběratele a později jsem zjistila, že částka, která měla být v 5% je v 0%. Tak jsem to opravila. Jsme čtvrteltní plátci. Fakturu jsme měli už zaplacenou. Odběrateli jsem poslala opravenou fakturu a poprosila uharadit rozdíl. Oni jsou však plátci měsíční a odevzdali DPH už s původní fakturou. Mě teď zbývá opravená faktura neuhrazená o 8,-. Mám to odhodit interním dokladem? Ale je tu taky problém, že my v účetnictví máme opravenou fakturu a oni původní. Co s tím?
Děkuji.