Re: pořadí srážek-exekuce
Pořadí v 1. třetině se řídí jednoznačně pořadím, kdy pohledávka dorazila k zaměstnavateli. Opravdu jste měla pokračovat v dohodě o srážce ze mzdy a teprve pokud by v té 1. třetině něco zbylo, umořovat nepřednostní exekuci. Připomínám, že částka, která se zabavuje plně, se přiřazuje ke 2. třetině pro přednostní pohledávky a pokud z ní něco zbyde, zbytek se přiřadí k 1. třetině.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 11. 2007 9:55
Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit. Zaměstnanec měl uzavřenou dohodu o srážkách před 1.1.2007. Nedávno mu přišla exekuce na nepřednostní pohledávku. Nebyla jsem si jistá pořadím srážek, tak jsem dala přednost exekuci. Ovšem teď jsem se tu dočetla, že jsem měla pokračovat ve srážení na základě dohody a až poté v exekuci. Mohl by mi někdo poradit, co teď? Mám přerušit exekuci a vrátit se k dohodě? Jsem začátečník a jsem už z toho zoufalá. Děkuji za pomoc.