Re: Porušení léčebného režimu?
Tak jsem se právě vrátila z OSSZ. Tam mi řekli, že pokud byly dávky již vyplaceny, že je nemohou vymáhat zpětně.To že půjde až od roku 2008,kdy by mohli uložit například i pokutu. Mám pouze kontaktovat minulého zaměstnavatele, ať si nárokuje vrácení přeplacených dávek.
Re: Porušení léčebného režimu?
je to ale poučení i pro vás, když nový nástup nedoloží zápočtový list, požaduji po něm prohlášení, že v době před nástupem k nám rok zpětně pobíral-nepobíral (byla mu vystavena PN) nemocenské dávky. Lump vám ho podepíše, ale někdo třeba zaváhá a nepodepíše, tím byste na to přišla třeba i včas. Dnes je častější než dříve, že nedokládají zápočtové listy, protože ne každý zaměstnavatel plní své povinnosti, ale také ne každý zaměstnanec si ho vyzvedne, v tom případě mi musí doložit prohlášení o nemoci rok zpět a prohlášení, že má-nemá uložený výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy - na to si také dejte pozor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 11. 2007 11:09
zaměstnanec,který k nám nastoupil 25.7.2007 doložil /se spožděním/ zápočtový list:doba zaměstnání 13.4.2007-10.7.2007,
ale nemoc od 11.7.2007 do 22.8.2007- to znamena,že ještě skoro celý měsíc po vstupu do pracovního poměru u nás pobíral nemocenské dávky u předchozího zaměstnavatele. Jak tento případ řešit?