Kdy se platí zálohy na srážkovou daň?

• (neregistrovaný)

26. 11. 2007 10:01

Prosím, je možné, že se musí platit zálohy na srážkovou daň ( tak jako na daň z příjmů 30000-150000 ve výši 40%........).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 11. 2007 15:41

bdm (neregistrovaný)

Re: Kdy se platí zálohy na srážkovou daň
      *** O tom nevím. Nemůžete napsat konkrétně z jakého příjmu srážíte? ***

• 26. 11. 2007 19:23

Daniela (neregistrovaný)

Já jsem asi něco dopletla četla jsem : (§ 38d Daň vybíraná srážkou podle zvláštní sazby daně:
      (1) Daň se vybírá srážkou z příjmů včetně ZÁLOH, pokud jejich poskytování není v rozporu se zvláštním právním předpisem 70), na které se vztahuje zvláštní sazba daně podle § 36. Srážku je povinen provést plátce daně, s výjimkou uvedenou v odstavci 2, při výplatě, poukázání nebo připsání úhrady ve prospěch poplatníka, avšak u příjmů uvedených v § 22 odst. 1 písm. c), f) a g) bodech 1, 2, 5 a 6 a u úroků a jiných výnosů z poskytnutých půjček a z poskytnutých úvěrů, plynoucích poplatníkům uvedeným v § 2 odst. 3 a § 17 odst. 4, nejpozději v den, kdy o závazku účtuje v souladu se zvláštním právním předpisem 20).....
      A tak jsem se lekla jestli se nemusí také platit zálohy, máme srážkovou daň ze zisku spol.s r.o.. Tak se nezlobte, že Vás trápím s blbostma.

• 26. 11. 2007 19:33

bdm (neregistrovaný)

*** Aha :-) , tak u výplaty podílů ze zisku by vyplacení záloh bylo právě v rozporu se zákonem (Obch.Z.). Takže tady normálně srážka dle §38d/2 ZDP ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).