POHODA-uk.prac.poměru-nevyčerp. dovolená

• (neregistrovaný)

26. 11. 2007 10:07

Prosím uživatele účetního programu POHODA o radu. Ukončuji zaměstnanci pracovní poměr ke dni 30.11. 07. Roční nárok na dovolenou 20 dní, vybral si již 18 dní a já bych mu měl proplatit celkem nevyčerpanou dovolenou 11/12tin, což činí 18,5 dne, tedy doplatit půl dne = 4 hodiny. A já se ptám, jaký je v tomto účetním programu postup při proplácení nevyčerpané dovolené. (POHODA-Standard).

Děkuji mnohokrát za vaše odpovědi Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 11. 2007 11:35

Ivett (neregistrovaný)

Re: POHODA-uk.prac.poměru-nevyčerp. dovo
      Dobrý den pane Petře,
      v pohodě se v tomto případě postupuje tak, že před vystavením mzdy za listopad si do docházky zaměstnance doplníte řádná dovolená 0,5 dne a v personalistice v záložce "Pracovní poměr" si u daného zaměstnance v kolonce "dovolená" opravíte z 20 dní na 18,5! Tím pádem při vyhotovení mezd za 11 a proplacení 0,5 dne dovolené by se mělo u tohoto zaměstnance ukazovat nárok na dovolenou 18,5 dne, čerpáno 18,5 dne!

• 26. 11. 2007 12:16

Petr (neregistrovaný)

Děkuji Vám paní Ivett za vyčerpávající odpověď. I tato varianta mě napadla :-))

• 26. 11. 2007 12:23

Petr (neregistrovaný)

A určitě ještě budete vědět, jak je to s ročním zúčtováním. Zaměstnanec podepsal prohlášení (má jen odpočet na sebe, nic víc). Pohoda správně ukončila v kolonce Podepsal prohlášení "do 11/07". Budu ale vystavovat zaměstanci Potvrezní o výši příjmů ze závislé činnosti pro dalšího zaměstnavatele, tudíž roční zúčtování mu bude dělat nový zaměstnavatel. A jak v Pohodě docílím, aby při ročním zúčtováním už Pohoda s tímto zaměstancem nepočítala? Tím, že u něj odškrtnu políčko Roční zúčtování záloh?

A když už jsem v tom vyptávání, jak naložit v Personalistice se zaměstnanci, kteří již ukončili pracovní poměr?? Stále mi zůstanou v personalistice v seznamu zaměstanců?

Děkuji Petr

• 27. 11. 2007 12:41

Ivett (neregistrovaný)

Přesně tak! Zaměstnanci, který PP ukončil v průběhu roku vystavíte Potvrzení o výši příjmů pro dalšího zaměstnavatele. Pak odškrtnete políčko Roční zúčtování záloh!!
      Co se týče seznamu zaměstnanců, kteří již nejsou v PP, tak to bohužel Pohoda nedořešila. Pořád Vám tam zůstanou! Jedinou možností je smazat je, ale to bych nedoporučovala, protože si k Vám určitě budou příští rok chodit pro potvrzení sociálních dávek a vy budete potřebovat přístup k jejich mzdám!

• 28. 11. 2007 10:30

Petr (neregistrovaný)

Opět děkuji :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).