Re: POHODA-uk.prac.poměru-nevyčerp. dovo
Dobrý den pane Petře,
v pohodě se v tomto případě postupuje tak, že před vystavením mzdy za listopad si do docházky zaměstnance doplníte řádná dovolená 0,5 dne a v personalistice v záložce "Pracovní poměr" si u daného zaměstnance v kolonce "dovolená" opravíte z 20 dní na 18,5! Tím pádem při vyhotovení mezd za 11 a proplacení 0,5 dne dovolené by se mělo u tohoto zaměstnance ukazovat nárok na dovolenou 18,5 dne, čerpáno 18,5 dne!
A určitě ještě budete vědět, jak je to s ročním zúčtováním. Zaměstnanec podepsal prohlášení (má jen odpočet na sebe, nic víc). Pohoda správně ukončila v kolonce Podepsal prohlášení "do 11/07". Budu ale vystavovat zaměstanci Potvrezní o výši příjmů ze závislé činnosti pro dalšího zaměstnavatele, tudíž roční zúčtování mu bude dělat nový zaměstnavatel. A jak v Pohodě docílím, aby při ročním zúčtováním už Pohoda s tímto zaměstancem nepočítala? Tím, že u něj odškrtnu políčko Roční zúčtování záloh?
A když už jsem v tom vyptávání, jak naložit v Personalistice se zaměstnanci, kteří již ukončili pracovní poměr?? Stále mi zůstanou v personalistice v seznamu zaměstanců?
Děkuji Petr
Přesně tak! Zaměstnanci, který PP ukončil v průběhu roku vystavíte Potvrzení o výši příjmů pro dalšího zaměstnavatele. Pak odškrtnete políčko Roční zúčtování záloh!!
Co se týče seznamu zaměstnanců, kteří již nejsou v PP, tak to bohužel Pohoda nedořešila. Pořád Vám tam zůstanou! Jedinou možností je smazat je, ale to bych nedoporučovala, protože si k Vám určitě budou příští rok chodit pro potvrzení sociálních dávek a vy budete potřebovat přístup k jejich mzdám!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 11. 2007 10:07
Prosím uživatele účetního programu POHODA o radu. Ukončuji zaměstnanci pracovní poměr ke dni 30.11. 07. Roční nárok na dovolenou 20 dní, vybral si již 18 dní a já bych mu měl proplatit celkem nevyčerpanou dovolenou 11/12tin, což činí 18,5 dne, tedy doplatit půl dne = 4 hodiny. A já se ptám, jaký je v tomto účetním programu postup při proplácení nevyčerpané dovolené. (POHODA-Standard).
Děkuji mnohokrát za vaše odpovědi Petr