Re: Den uskutečnění - dodání zboží z EU
Díky moc za odpověď. To jsem opravdu netušila,že by mi z toho mohlo vyplnynout penále,když jde o samovyměření +-.Ale moc díky za upozornění
DDP nemusíte dělat, dodaňte a uplatněte odpočet v aktuálním dańovém přiznání. Řešilo se na KOV tak asi rok zpětně. Penalizace ani úrok z prodlení Vám nehrozí, neboť není dopad na rozpočet. Snad jen kdyby chtěli být moc zlí, tak pokuta za nesplnění povinnosti nepeněžité povahy (ale to jsem zatím nikde nezaregistrovala).
Přesně tento případ jsem si ověřovala na školení pod vedením pracovníka ministerstva financí a spolutvůrcem zákona.
Penále Vám vyměří, protože jste nesplnila povinnost přiznat DPH (čili odvod) ve stanoveném termínu a na tom nic nemění ani skutečnost, že zároveň máte nárok na odpočet DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 11. 2007 10:32
Dobrý den,
měla bych malý dotaz.Vedeme účetnictví.Jsme plátci.V 11.měsíci se mi dostala do rukou přijatá faktura ze Slovenska (plátce) z 11.9.2007.Jelikož ji nemám v DPH za 3.Q. (ř.220,320)musím dělat dodatečné daňové přiznání?
Díky předem za info..