Statni byt a trvaly pobyt partnera

• (neregistrovaný)

26. 11. 2007 22:34

Mame hodne slozitpu situaci.Potrebuji pomoci sestre ktera je zavrena a jeji partner ktery ji nechal od ni ziskal trvaly pobyt.Pry aby mohl vyrizovat vsechny zalezitosti.Vyrizuje ovsem koupi jejiho statniho bytu.Ma on taky narok alespon na pul tohoto bytu tim, ze ma trvaly pobyt.Bydlim v Italii a nemam moc velkou moznost(male deti) vyrizovat veskere zalezitosti.Jde mi jen o zachranu tohoto bytu vzhledem k dvema detem od sestry.Mam pocit, ze pritel se snazi ziskat alespon polovinu a pak ho prodat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 11. 2007 8:05

sybera (neregistrovaný)

Re: statni byt a trvaly pobyt partnera
      Já se domnívám, že koupit může ten, který má podepsanou nájemní smlouvu.

• 27. 11. 2007 9:33

jana (neregistrovaný)

Mockrat dekuji.Vim, ze ted se snazi dostat jejich dceru do vlastni pece(a tam bude urcite uvadet ze sestra je ve vezeni).Proc to dela? Muze potom nejakym zpusobem tlacit na ten byt?Jeho nevlastni syn(syn jen od me sestry)ho slysel telafonovat a zadal pujcku s tim ze rekl ze penize vrati hned po prodeji bytu.Takze tam nejaka cesta je a ja nevim jaka.

• 27. 11. 2007 11:27

Laďa (neregistrovaný)

Mohlo by jít o pokus o výměnu bytu nebo o nějaký převod, zřejmě jde o obecní byt . V takových případech se při výměně bytu dává bokem odstupné tomu, kdo mění např. byt větší za menší ve Vašem případě by to mohl být ten zmíněný kupec. Možná by mohla Vaše sestra napsat majiteli bytu (zřejmě jde o obec), že nesouhlasí s případnou změnou nájemce či nějakým převodem bez jejího výslovného souhlasu, případně se dotázat, zda někdo nežádá o nějakou změnu v případě jejího nájmu.

• 29. 11. 2007 7:40

jana (neregistrovaný)

Mel jste pravdu, poslala jsem kamaradku na obec a zjistila jsem presne to co jste rikal.Mockrat vam dekuji i kdyz ted mam problem dostat nejakeho notare do veznice, protoze jak mi rekl pres telefon se mu to nevyplati tam jit kvuli jedne osobe a tak pry musim pockat , ale snad to vyresim.Jeste jednou moc dekuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).