Re: POHODA-jak zlikvidovat s DPH v int.d
Podle mně musíte nejdříve v Pohodě zrušit DPH v příslušném měsíci či kvartále, potom dát interní doklad a potom udělat znovu přiznání DPH. Pokud máte uzavřeno DPH, už v DPH nic opravit nemůžete. Zkuste...Mně to takhle jednou šlo. DPH by Vám mělo ale zůstat stejné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
27. 11. 2007 8:57
Dobrý den, špatně jsem navedla přijatou fakturu a teď chci udělat opravu. Faktura je již z hlediska DPH z uzavřeného měsíce a navedla jsem vyšší částku. Jedná se navýšení o 105,- Kč (100 + 5% DPH) takže jsem se nerozhodla pro dodatečné přiznání k DPH, ale pro opravu v interních dokladech. Již kdysi jsem podobnou situaci řešila a doklad v POHODĚ vidím. Ale zaboha ho teď nemůžu vytvořit :-( Chtěla bych ve VÚD zlikvidovat část faktury nad správnou sumu a zaúčtovat ji s mínusem do nákladů, ale nevím jak postupovat, abych zachovala provázanost. Dám-li v int.dokladech likvidovat výběrem, nedovolí mi to zadat DPH, už jsem bezradná. Tehdy jsem to nějak udělala, ale teď tápu.
Děkuji moc za rady. S.L.