Re: penzijní připojištění-ukončení?
Já bych se asi bál, že po zrušení toho původního bych musel dodatečně vracet daně, protože tím pojištění nesplňuje podmínky pro slevy. Takže bych si asi to první platil sám, druhé bych nechal na novém zaměstnavateli. Rozhodně bych do budoucna neměnil zaměstnavatele. Nebo ne?
Určitě je lepší si převést smlouvu k novému pen. fondu. Jen to většinou chtěji na pobočce, ověřenou výpověď. Výpověďní lhůta činí 2 měsíce.
zrovna jsme to doma řešili, manželova firma přechází od nového roku k jinému penzijnímu fondu - 3 možnosti: - spořit si dále bez příspěvku firmy - nebo nechat zamrazit původní pojistku (snad prý se částka úročí) a uzavřít novou smlouvu, ale výplata v 60 letech, nebo převést celou částku do nového penzijního fondu (2 měsíce výpověď) - pozor přechází se na nové podmínky tj. výplata v 60 letech. Nevím zda máte staré podmínky výplaty v 50 letech. Lze také počítat s variantou - výběr poloviny peněz po 15 letech spoření. Nemůžete mít 2 platné smlouvy, jiinak smlouvu nerušit, přišla byste o příspěvky státu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 11. 2007 10:45
Dobrý den, prosím o info ohledně penzijního připojištění.Mám toto u jednoho fondu s příspěvkem zaměstnavatele a pokud bych měnila zaměstnání s tím, že nový zaměstnavatel nabízí příspěvky, ale u jiného fondu než kde mám penzijní já, jak se zachovat? Je lepší si založit druhé penzijko a mít dvě nebo vypovědět první a založit si nové?Děkuji za rady.