Re: kuchyňská linka DPH-totální zmatek
potom je to dodání zboží a sazba je vyšší
Re: kuchyňská linka DPH-totální zmatek
Toto radili mně, jestli si z toho něco vyberete :
Citace z PORADCE "1000 řešení" č. 2 z roku 2006: Podstatné pro uplatnění snížené sazby daně ze strany tohoto podnikatele je, že zákazníkům účtuje na základě smluvního ujednání dodání kuchyňské linky spolu se zabudováním, a nikoli pouze zprostředkování truhláře, který tuto činnost pro zákazníka vykoná. Snížená sazba daně se uplatní i při dodání spotřebičů, které se stanou pevnou součástí stavby (např. myčky, sporáky apod.) Pokud by se jednalo o zařízení (např. přenosný vařič), které by nebylo pevnou součástí stavby, uplatnila by se při jeho dodání základní sazba daně 19 %.
V případě dodání kuchyňských linek do nebytových prostor (např. do penzionu, administrativní budovy apod.) by se ale musela uplatnit základní sazba daně 19 %, a to i v případě, že by se staly pevnou součástí stavby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 11. 2007 12:38
prosím o radu, pročítal jsem spousty předchozích odpovědí a mám v tom zmatek. Jaké DPH uplatnit u zhotovení a montáže kuchyňské linky v rod.domku.
Našel jsem spoustu odpovědí, ale ve většině se odkazujete na §48- u dodání staveb včetně.....atd.
Já jsem ale truhlář, vyrobil jsem na zakázku jedné rodině kuchyňskou linku a zároveň jim ji namontoval. Jaké DPH mohu uplatnit.? Nejedná se o žádné dodání stavby včetně montáže....barák jim stojí x let....mě jde jen o tu výrobu a mantáž kuchyňské linky????
Děkuji