DPH u služeb-nájem předem

• (neregistrovaný)

27. 11. 2007 12:40

jaký datum uskutečnění zdan.plnění má obsahovat daň.doklad, při pronájmu části plochy pro reklamu, doklad je dle smlouvy vystaven předem na období 1.1-31.12.2008.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 11. 2007 13:23

Jitka (neregistrovaný)

Re: DPH u služeb-nájem předem
      Řekla bych, že datum zdanitelného plnění je 1.1.2008. Cituji ze zákona o DPH: "Při poskytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné: dnem jejího poskytnutí nebo dnem vystavení daňového dokladu s výjimkou platebního kalendáře nebo dokladu na přijatou platbu a to tím dnem, který nastane dříve" (tj.1.1.2008).

• 27. 11. 2007 13:31

j (neregistrovaný)

pokud vystavím doklad již v prosinci 2007 bude datem DPH prosinec? Moc se mi to nezdá, i když citace v zákoně je uvedena.
      Ještě mě napadá, jestli nepoužít ustanovení 6b, odkaz na exstenci smlouvy, která je na poskytnutí práva na využítí (nájem části pozemku pro umístění bilbordu). Pak by ale smlouva musela obsahovat datum UZD, což není provedeno. Jak tedy postupovat?

• 27. 11. 2007 13:35

j (neregistrovaný)

>>
      >>Řekla bych, že datum zdanitelného plnění je 1.1.2008.
      >>Cituji ze zákona o DPH: "Při poskytnutí služby se
      >>zdanitelné plnění považuje za uskutečněné: dnem
      >>jejího
      >>poskytnutí nebo dnem vystavení daňového dokladu s
      >>výjimkou platebního kalendáře nebo dokladu na přijatou
      >>platbu
      >>a to tím dnem, který nastane dříve" (tj.1.1.2008).
      >
      >pokud vystavím doklad již v prosinci 2007 bude datem
      >DPH prosinec? Moc se mi to nezdá, i když citace v
      >zákoně je uvedena.
      >Ještě mě napadá, jestli nepoužít ustanovení 6b, odkaz
      >na exstenci smlouvy, která je na poskytnutí práva na
      >využítí (nájem části pozemku pro umístění bilbordu).
      >Pak by ale smlouva musela obsahovat datum UZD, což není
      >provedeno. Jak tedy postupovat? Jeví se to jako záloha, ale zálohové platby nechceme vystavovat!!!

• 27. 11. 2007 13:43

Jitka (neregistrovaný)

V tomto případě bych asi volila 6b. Zdanitelná plnění se odvíjí od toho, co je nasmlouváno...Přesně jak je tam psáno: jsou dvě možnosti: buď znáte cenu za pronájem na celý rok 2008 (od 1.1. do 31.12) a zdanitelné plnění bude 1.1.2008 nebo přesnou cenu neznáte a půjde o platbu předem, kdy se vystaví zálohový daňový doklad a to ke dni přijetí platby na účet (!), tzn. že pokud odběratel zaplatí 31.12.2007, tak DUZP bude k 31.12.2007, pokud zaplatí 1.1.2008, tak DUZP bude k 1.1.2008. Držte se toho, co máte uvedeno na smlouvě...

• 27. 11. 2007 13:28

Jitka (neregistrovaný)

Ještě jsem chtěla dodat, že služba bude poskytnuta až po vystavení faktury (nejdříve 1.1.2008-zdanitelné plnění uskutečněné). Jeví se mi to spíše jako zálohová platba...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).