Pracovala jsem dlouhou dobu jakoasistentka jednoho významného podnikatele, který potřeboval stále na každý svůjnápad novou s.r.o.-čku (měl jich snad přes 20). Zkusili jsme vícero způsobů, ato i zakládání přes advokáta i nákup hotové společnosti a popravdě, myslím si,že služby byly ve směs úplně stejné u všech společností. Takže jsem začalitlačit na cenu, protože, na můj údiv prodávají tyto společnosti svoje produktys velkou kopou skrytých poplatků. Udělala jsem si proto výzkum našichstandardních požadavků, 2 společníci, 2 jednatelé, změna názvu, sídla, volnáživnost a většinou jedna řemeslná živnost a ohlášení společnosti k DPH kupodivubyly ceny dost odlišné a narazila jsem i na rozdíl 10.000 což je už docelahodně. Vytvořila jsem si seznam společností, které jsme zkusili v práci,nebo vyzkoušel i můj přítel, který také podniká. Koukala jsem při tom naaktuální ceníky k dnešku, jestli se něco nezměnilo a myslím, že všechnytyto ceny by měli být i s DPH. Moje zkušenosti i zkušenosti přítele sespolečnostmi jsou dobré, lidi co to dělají, to umí, takže řešit jejichodbornost (kdy občas pro tyto společnosti pracují přímo advokáti), neboflexibilitu je podle mě scestné.
sro-spolecnosti.cz – 24.990 +náklady (notářský zápis – 6000, živnostenské listy – 2000, finanční úřad(ohláška DPH) - 1000) – konečná cena – 33.990
profispolecnosti.cz 25.900 +náklady (notářský zápis s DPH – 6000, finanční úřad s DPH (ohláška DPH) - 3000)– konečná cena 34.900
spolecnostiprovas.cz -30.600,-(25500,- + DPH) – tj. + náklady( změny v zakladatelské listině s DPH - 3600, finanční úřad (ohláška DPH) - 1200) – konečná cena – 35.400
zeustrade.cz – 35000 + náklady(finanční úřad (ohláška DPH - 1000), živnostenské listy - 2000) – konečná cena– 38.000
prodej-ready-made-spolecnosti.cz– 26.000 + náklady (notářský zápis – 8000, kolek na obchodní rejstřík – 1000,živnostenské listy – 2000, finanční úřad (ohláška DPH) - 2000) – konečná cena –39.000
smartcompanies.cz – 39000 +náklady (ohlášení k daním – 1100,-) – konečná cena - 40.100
spolecnostionline.cz – konečnácena - 44.000
Petra
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2011 13:15
Chci si koupit ready-made společnost, konkrétně s.r.o. Máte s tím někdo zkušenosti ? Na co si dát pozor?
Jde mi zejména o situaci, kdy někdo založí ready-made společnost, a například jí zatíží směnkou na deset milionů. Sice vám k ní dá papír, že firma je bez historie a bez činnosti - no ale je to jen papír. Pak stačí si počkat pár let, a sledovat - když se vám bude dobře dařit, směnku uplatní....
Díky za rady.