Re: Jak přepsat RD na manželku
Obávám se, že se placení daní nevyhnete... Pokud manželce RD darujete, uplatní (v případě Vaší smrti) Vaše děti tzv. dědický zápočet. Můžete jí samozřejmě dům prodat a potvrdit, že jste od ní kupní cenu dostal - s tou si můžete dělat "co chcete", třeba ji "spotřebovat". Jako vlastník můžete zřídit věcné břemeno užívání pouze své manželce, nikoliv sobě. To nezabrání zahrnutí RD do dědictví, jen to ztíží případný prodej RD.
Re: Jak přepsat RD na manželku
Děkuji za odpověd a není lépe sepsat závět a RD v závěti určit,že patří jen manželce a další majetek se bude dědit podle zákona z ostatních nemovitostí ??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 11. 2007 14:49
V roce 1988 jsem se rozvedl a mám dve děti.
V roce 1993 jsem začal stavět RD vše na mé jméno, v roce 1999 jsem se oženil a RD zůstal na mé jméno. Nyní potřebuji poradit jak postupovat,abych mohl RD celý přepsat na manželku bez placení daní /darovací,z prodeje/ ,jak se to u manželů dá udělat,protože v případě závěti by se RD dělil mezi dvě děti,které mám z původního manželství a to já nechci.