Re: Pohodáři - prosím nová aktualizace
To nevím, akorát tam mám slevy 20%. Jinak to program počítá sám, já s tím nic nedělám. Pavla
Chápu, vy to zadáváte jako položkovou fakturu, na kartách máte cenu včetně DPH počítanou zdola, po zadání celé faktury (všech položek) vám to celkově nesedí na došlou fakturu.
Otázka je, jestli vám ty došlé faktury chodí s DPH rozepsanou u každé položky. Pokud ano, tak bych normálně zadával položky podle vaší karty a ručně opravoval DPH na tu, která je u každé položky na došlé faktuře. Rozdíl bych pak zadal jako další položku, textovou, pojmenovanou "cenový rozdíl", nebo "zaokrouhlení" a tu pak zaúčtoval zvlášť podle toho, jak jste zvyklí účtovat o VNP nebo zaokrouhlovacích rozdílech. Podstatou je, aby mi sedělo celkové DPH na to na došlé faktuře a v podstatě pak by měla sedět i celková cena.
Pokud na došlé to nemají s DPH po položkách, jen DPH celkem, tak to nejspíš ručně rozpočítat na položky a pak postupovat stejně, aby celková DPH prostě seděla a celková cena taky. Základy se budou lišit o to zaokrouhlení, resp. VNP.
To chápu. Já vyskladňuji položkovou vydanou fakturu, dph mi to spočítá zhora, protože je v ceníku cena vč. 5% dph. Nic jiného s tím asi neudělám, přece to nebudu nějak opravovat.
Ty základy zhora a zdola ze základu se lišit přece musí, to přece nebudu zpětně opravovat. Pavla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 11. 2007 13:17
Ahoj,
prosím, kdo má program Pohoda, dělala jsem kontrolu výše dph,tato funkce tam přibyla a jsem v šoku.
Mám doklad na částku 111205kč vč. 5% dph,
dph vypočteno 5293,36Kč
základ daně 105911,64Kč
Pohoda mi to upravila dle základu daně x 0,05:
dph 5395,58Kč
základ daně 101207,22Kč
celkem: 111207,22Kč
Toleranci mám nastavenou v globálním nastavení na 0,50Kč - bylo mi doporučeno na školení. Nevíte, co s tím? Mám na to reagovat? Děkuji Pavla