Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 11. 2007 21:31
Příklad č.1 - V nepřetržitém pracovním režimu nastoupím zaměstnání ve 22.00 hodin v den státního svátku, který končí ve 24.00 hod. Mám nárok na proplacení shora uvedených dvou hodin odpracovaných ve státní svátek?
Příklad č.2 - V nepřetržitém pracovním režimu nastoupím zaměstnání v 08.00 hodin v den státního svátku, který končí ve 24.00 hod. Má pracovní doba končí ve 20.00 hodin Mám nárok na proplacení shora uvedených dvanácti hodin odpracovaných ve státní svátek?
Příklad č.3 - V nepřetržitém pracovním režimu nastoupím zaměstnání ve 20.00 hodin v den státního svátku, pracovní doba mi končí následující den v 08.00 hodin v den druhého státního svátku, který končí ve 24.00 hod. Mám nárok na proplacení shora uvedených dvanácti hodin odpracovaných ve státních svátcích jdoucích po sobě?
Příklad č.4 - V nepřetržitém pracovním režimu nastoupím zaměstnání ve 20.00 hodin v běžný pracovní den. Mám pracovní doba končí následující den v 08.00 hodin v den státního svátku který začal v 00.00 hodin. Mám nárok na proplacení osmi hodin odpracovaných v den státního svátku.