Re: mzda v rozpočtové sféře-krácení?
No to se mi nějak nezdá, v.o.s. se řídí pravidly pro rozpočtovou sféru ? V rozpočtové sféře není mzda, ale plat a řídí se ZP a nařízením vlády č. 564/2006 Sb. o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Tak na to zkuste mrknout, jestli to bude ono. Hezký den
ježíši, já jsem hňup !!! vždyť já dělám krom jiných také mzdy jedné v.o.s. - malou organizaci ! až jak jste mi napsala, tak mně secvaklo. Já se úplně červenám :( byla to taková rychlovka od ředitele, posuď smlouvu, včera bylo pozdě, viděla jsem tam v.o.s., správní radu, rozpočet správní rady, ředitel obecně prospěšné společnosti, tak jsem si to v hlavě šoupla do rozpočtovky ..., omlouvám se, vážně už blbnu, jestliže je to podnikat.sféra, což je, pak je mi to jasné. Omlouvám se a už čekám na vánoce jako na smilování, až z toho na chvíli vypadnu :(
Tak jsem ráda, že jsem trochu pomohla, i když jsem v podstatě nic nevěděla. Taky už bych brala volno, hlavu mám jako škopek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 11. 2007 7:12
Dobrý den, známý se na mne obrátil s žádostí o radu,ale neznám odměňování v.o.s. - co nevím - je jmenován a mzda je jednána s přihlédnutím 150 hod.práce přesčas a v případě neplnění povinností mu může být krácena základní smluvní mzda o 20%.
V podnikatelské sféře je mi to jasné, s přihlédnutím práce přesčas ne, max. paušalizace, krácení základní mzdy ne, pouze pohyblivá složka apod. Od 1.1.2008 lze sjednat u vedoucích pracovníků mzdu s přihl.k práci přesčas.
Ale jak nyní s tím mým známým, můžete mi poradit? v podnikat.sféře bych tyto dva body zpochybnila,ale u v.o.s. si nejsem jista. Děkuji za pomoc.