Re: Exekuce
On má děti ve své péči, že na ně dáváte odpočet? Pokud nemáte doloženo, že je vyživuje, tak nemůžete dávat odpočet na vyž.osoby pro exekuci (nesmí se také jednat o exekuci ve prospěch vyživovaných osob).
Odpočty dle zákona: 3856,67 Kč na povinného, 964,17 Kč na každou vyživ. osobu (nesmíte zaokrouhlovat částky ihned) - byl by rozdíl (sice korunový) v konečném výsledku
pokud nemáte doloženo, že by na děti platil výživné (tudíž je nemůžete zahrnout jako vyživované osoby), potom je to tak.
záleží, čí to dítě je, pokud je jeho, které má s družkou a žijí ve společné domácností, tak doloží čestným prohlášením - musí doložit, že je otcem dítěte (nebo můžete použít i to čestné prohl., které máte u daň.přiznání, pokud na toto dítě pobírá daň. zvýhodnění)
na družku - ne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 11. 2007 9:42
Dobrý den, už jsem se dívala na starší příspěvky, ale jelikož je to složité, mohl byste mi někdo zkontrolovat, zda mám výsledek správně? Moc děkuji
Zaměstnanec je rozvedený, má 2 děti. Přišla na něj nepřednostní exekuce. Čistá mzda 11 738,- Kolik mu můžu srazit?
11 788
- 3 857
- 965 dítě
- 965 dítě
----------------
6 001,-
srážka ze mzdy:
1 928 + /6 001 - 5785/
= 1 928 + 216 ===2 144,-
lze srazit 2 144,-?
Byl by výpočet na dítě jiný, kdyby řádně platil soudem určené výživné na díte 1 500,-Kč?