Ukončení prac.poměru,nemoc,ochr.lhůta

• (neregistrovaný)

1. 12. 2007 21:23

momentálně jsem na nemocenské a dohodla jsem se na ukončení PP 31.12.Je výhodnější nastoupit na další nemocenskou v prosinci nebo v lednu a jak je to s ochrannou lhůtou ? Do kdy se na mne bude vztahovat ochranná lhůta a jak to bude s podporou v nezaměstnanosti ? Prodlužuje se doba pobírání podpory o dobu nemoci ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2007 20:39

Jiřka (neregistrovaný)

Re: ukončení prac.poměru,nemoc,ochr.lhůt
      Nerozumím. Píšete, že na nemocenské jste, tak na jakou další nemocenskou chcete nastoupit?

• 2. 12. 2007 21:00

zu (neregistrovaný)

Dotazů máte spoustu, ale všechny jen na to, jak získat peníze bez práce. Co takhle zkusit pracovat ? Pokud jste opravdu nemocná, proč jste ukončovala pracovní poměr ? A tomu nástupu na další nemocenskou taky nerozumím.

• 3. 12. 2007 8:46

Simona (neregistrovaný)

Ukončit stávající, která trvá 2 měsíce a nastoupit na novou.Na konci roku stará nemocenská bude 3 měsíce a nevím, zda může pokračovat bez komise.

• 3. 12. 2007 11:36

Jiřka (neregistrovaný)

To záleží na tom, kolik máte již vyčerpáno z podpůrčí doby. Podpůrčí doba (tj. doba, po kterou může člověk pobírat nemocenské dávky) je 365 (nebo 366) dní. A započítávají se do ní i dny nemoci, které jste promarodila v roce před poslední nemocí. Takže jestliže tato nemoc trvá třeba od xx. října, musela byste napsat od kdy do kdy jste marodila v období od října 06 do této poslední nemoci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).