Re: ukončení prac.poměru,nemoc,ochr.lhůt
Ukončit stávající, která trvá 2 měsíce a nastoupit na novou.Na konci roku stará nemocenská bude 3 měsíce a nevím, zda může pokračovat bez komise.
Re: ukončení prac.poměru,nemoc,ochr.lhůt
To záleží na tom, kolik máte již vyčerpáno z podpůrčí doby. Podpůrčí doba (tj. doba, po kterou může člověk pobírat nemocenské dávky) je 365 (nebo 366) dní. A započítávají se do ní i dny nemoci, které jste promarodila v roce před poslední nemocí. Takže jestliže tato nemoc trvá třeba od xx. října, musela byste napsat od kdy do kdy jste marodila v období od října 06 do této poslední nemoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 12. 2007 21:23
momentálně jsem na nemocenské a dohodla jsem se na ukončení PP 31.12.Je výhodnější nastoupit na další nemocenskou v prosinci nebo v lednu a jak je to s ochrannou lhůtou ? Do kdy se na mne bude vztahovat ochranná lhůta a jak to bude s podporou v nezaměstnanosti ? Prodlužuje se doba pobírání podpory o dobu nemoci ?