Pozdní registrace k DPH

• (neregistrovaný)

2. 12. 2007 12:39

Prosím Vás o radu,
    zpětně jsem zjistila, že jsem se měla stát povinně plátcem DPH už datu 1.9.2007 (překročení obratu za posl.12 měsíců o 1mil.v červnu 07). Od prosince 07 bych se tedy chtěla DPH aplikovat-být plátce, protože už je mi tato skutečnost známá. Nyní chci nahlásit toto zjištění na FU a podat přihlášku k registraci. Jsem přesvědčena, že by sem na ní měla uvést jako dat.povinné registrace datum 1.9.2007 kdy jsem se ze zákona měla plátcem DPH stát.
    V §98, odst.1 Zákona o DPH stojí, že se plátcem v případě pozdního zjištění povinnosti být plátcem, stávám plátce od data rozhodnutí správce daně. Nevím tedy, zda mám vůbec standartní přihlášku k registraci podávat, či se mám udat a čekat kdy správce rozhodne o tom kdy mám být plátcem ?!
    Mohu počítat s tím, že za období od 1.9.2007 do dni kdy správce daně o datu mé registrace rozhodne, zaplatím pouze 10% z obratu jako náhradu za neuskutečněné DPH (+ penále) (§98 odst.1 a nebo má FU právo mi doměřit daň v plné výši 19% či něco dalšího ?Předem mockrát děkuji za Vaši pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).