Re: Odpočty úroků
Takže, když nejsme vlastníky ani spoluvlastníky (v KN je byt napsán na dceru), ale jsme j e n s p o l u d l u ž n í k y , nemůžeme si nic odečíst? To mě teda mrzí, my platíme jak mourovatí a nemůžeme si ani úroky odečíst? Aspoň, že dcera (pokud bude od června 2008 dělat) si bude moci odečíst za r. 2008 úroky.
Děkuji za odpověď.
Myslím, že není problém z tohoto důvodu převést do vašeho vlastnictví, a pak byste mohli uplatňovat odpočty Vy. Lze to uplatnit , pokud byste byli vlastníky alespoň ke konci zdaň,období v prvním roce vlastnictví, takže máte ještě na to čas to uskutečnit. Byla by to škoda nevyužít toho již za r.2007, ev. i 2008, ani nevíte
dnes s určitostí, kdy bude mít dcera příjmy.
Nojo, ale to máte na mysli převod v KN i na mě a manžela? To by asi byl problém, když má dcera podepsanou zástavní smlouvu ve prospěch hypotéky??!!! Ale fakticky mě to štve. Platíme jak blázni, "utrháváme si od huby" a ještě k tomu si nemůžeme odečíst úroky. Zkuste mi poradit, prosíííííím! Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
2. 12. 2007 21:03
Dobrý den. Pomohli jsme dceři s koupí bytu na hypotéku. Byt je psaný na dceru v KN, ale protože je studující, jsme s manželem spoludlužníky. Hypotéku 800 tis. Kč splácíme od července t.r. a budeme ji splácet nejméně do června 2008, potom dcera (snad) dostuduje a bude hypotéku splácet. Dcera je tedy bez příjmu. Trvalé bydliště v novém bytě zatím nemá. Máme nárok (já nebo manžel) na odečtení úroků z hypotéky z daňového základu?