Re: SZM - lze podat??
SZM se opravdu (alespoň dle novely zákona) bude podávat za rok 2007 naposledy.
Minimální daň - jen ty poměrné měsíce, na zytek přiložíte FÚ potvrzení (kopii) o nástupu na mateřskou.
Pro FU přerušovat živnost nemusíte, stačí vám podávat čestné prohlášení, že jste neměla za daný rok příjmy. Ale nejsem si jistá jak sociální a zdravotní pojištění. Snad vám někod poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 12. 2007 8:53
Dobrý den, jsem vdaná a podnikala jsem od ledna do března , v dubnu se mi narodila dcera a jsem na mateřské dovolené. Podnikám už více než 2 roky.
Mohu si podat s manželem společné zdanění manželů? Manžel je zaměstnán. Z diskuzí jsem vyčetla, že pokud si můžeme podat , tak
již jen za letošní rok. V roce 2008 již nelze. Ale nevím jak je to s minimálním základem, budu muset mít vypočíst daně /své/ z minimálního základu?? Nebo jen poměrnou část tj. za 3 měsíce/leden-březen/? Ještě mě napadá, že jsem nenahlásila na FU,
že jsem na mateřské dov. nebo jsem měla živnost přerušit??
Poradíme mi, prosím někdo??
Děkuji Majka