Daňový doklad - faktura přes email

• (neregistrovaný)

3. 12. 2007 10:05

mám daňový doklad - fakturu, která mi přišla pošto - emailem a vytiskla jsem si jí a zaúčtoavla na dokladu neí razítko ani podpis, ale je tam napsáno, že je vystaven v souladu s platnou legislativou ČR.
    Takže tam nemusí být razítko a podpis?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2007 10:38

jitka (neregistrovaný)

Re: Daňový doklad - faktura přes email
      Dle zákona opravdu nemusí být na faktuře razítko a podpis, teď přesně nevím dle jakého zákona, ale to asi máte napsáno na té faktuře. A dokonce je možné vystavovat faktury a posílat v elektronické podobě. Také máme firmy, které nám takto faktury posílají.

Jitka

• 3. 12. 2007 14:12

Veronika (neregistrovaný)

Lze takové faktury přijímat do daňové evidence u neplátců DPH.

• 3. 12. 2007 15:18

Poštovní holub (neregistrovaný)

Samozřejmě, že lze. Přečtěte si zákon o účetnictví, parag. 11 a zákon o DPH, parag. 32.
      Jako vždy platí pravidlo, že co zákon nezakazuje, to je povoleno.
      Zda přijmout fakturu mailem, faxem, DHL, nebo poštovním holubem je věc dohody mezi odběratelem a dodavatelem.

• 13. 12. 2007 14:09

alena (neregistrovaný)

Dobrý den,
      já jsem chtěla také začít posílat faktury v PDF formátu, ale v zákoně o účetnictví je napsáno, že tam musí být elektronický podpis. Je tam ale také věta: Podpisovým záznamem se rozumí účetní záznam, jehož obsahem je vlastnoruční podpis nebo elektronický podpis podle zvláštního právního předpisu30a) anebo obdobný průkazný účetní záznam v technické formě. Nevím co si mám pod obdobným účetním záznamem představit. Nestačí na fakturu jen uvest jmeno vyhotovitele?? Děkuji za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).