Re: omluvená absence x vyloučené doby
Ano, může být, do omluvené absence se zahrnují i kalendářní dny po skončení prac.poměru do konce měsíce. Do vyloučených dob se těchto 11 dni nezahrnuje.
Re: omluvená absence x vyloučené doby
Paní Jiřko, já se omlouvám, je to trošku chaotické. Ale já měla za to, že když na nem. lístku je uschopněn 16.11, tak už 16 měl přijít do práce. Nepřišel. A nepřišel doteď on vlastně až dnes od nás zjistil, že nemocenskou mu zrušila doktorka k tomu 16.11 (žije si v domnění, že je stále na nemocenské-on to vůbec neřeší) a tak jsme mu tam dali (16.11) alespoň půl dne dovolené co mu zbývalo. Zbytek směny jsme mu proplatili jako by byl v práci.
Nechceme mu zbytečně dělat problémy. A abychom mu nedali rozv. PP za porušení pracovní kázně, tak jsme se dohodli na dohodě k tomu datu 19.11.
Teď už vím, že to mělo být k 16.11. Bylo by to bez zbytečných komplikací.
Ale zase by jsme ho naháněli, tak už to necháme tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
3. 12. 2007 10:32
Dobrý den,
potřebovala bych prosím poradit.
Máme lajdáka zaměstnance, v současnosti měl být na nemocenské, od 6.11, ale dnes jsme zjistili, že nechodí na kontroly a tak ho p.doktorka uschopnila k 16.11.
Zbývá mu 0,5 dne dovolené a rozvážeme s ním zpětně pracovní poměr.
V programu Mzdy Profesionál jsem zadala, nemoc 6-15 a na 16tého 0,5 dne dovolené.
A teď mi v přehledu pro OSSZ, vyjíždí omluvené absence 21 a vyloučené doby 10.
Mě se zdá, jako kdyby program nepochopil, že u nás ten zaměstnanec skončil k 19.11.
Je to tak prosím Vás mzdovky v pořádku?