Výpověd na RD § 39 odst.4

• (neregistrovaný)

3. 12. 2007 12:09

Dobrý den.
    Prosím o radu.Jsem na RD s 13mesíčním synem a dostala jsem výpověd.RD čerpám od 1.3.07Sice mám podepsaný dodatek v tomto znění:§39odst.4 prodejna je v nájmu na danou delku,a ne ve vlastnictví firmy.Dodatek je uzavřen 19.10.07
    Výpověd jsem obdržela k 30.11.07 dle §65 Zákona č.262/2006 Sb.
    Děkuji předem za odpověd

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2007 12:22

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Výpověd na RD § 39 odst.4
      V době rodičovské dovolené jste chráněna proti výpovědi .
      Záleží tedy přesně co jste tedy obdržela. Uvedený dodatek je formulován ne zcela přesně, je tím míněna doba určitá a to na dobu pokud bude prodejna v nájmu. Není to zcela jasně formulováno a navíc sepsáno až po uzavření smlouvy- není jasné, zda jste tento " dodatek" také podepsala, protože změnit smlouvu lze jen po písemné dohodě obou stran, nikoli jen jednostranným vydáním nějakého dodatku.
      Dále § 65 je ukončení pr.poměru sjednaného na dobu určitou, nikoli výpověď. Takže- jedná-li se o výpověď, bude neplatná.
      Nechráněna jste na RD jen v případě organizačních změn a to rušení
      organizace nebo její části a to s výpovědní dobou a odstupným.

• 3. 12. 2007 12:24

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Výpověd na RD § 39 odst.4
      § 65 Zákoníku práce je skončení prac. poměru na dobu určitou. To, že máte někde uvedeno, že prodejna ve v nájmu a ne ve vlastnictví firmy se Vás vůbec netýká, to že má firma prodejnu v nájmu není Váš problém. Podívejte se, zda nemáte v pracovní smlouvě nebo v jejích dodatcích napsáno: pracovní poměr se uzavírá na dobu určitou do 30.11.07. Pokud to tam máte, pak Váš pracovní poměr skutečně končí sjednaným dnem (nejde o výpověď). Pokud tam nic takového nemáte a firma uzavírá svoji prodejnu, může Vám dát výpověď podle § 52 písm. a - 2měsíční výpovědní doba a 3měsíční odstupné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).