Re: Výpověd na RD § 39 odst.4
V době rodičovské dovolené jste chráněna proti výpovědi .
Záleží tedy přesně co jste tedy obdržela. Uvedený dodatek je formulován ne zcela přesně, je tím míněna doba určitá a to na dobu pokud bude prodejna v nájmu. Není to zcela jasně formulováno a navíc sepsáno až po uzavření smlouvy- není jasné, zda jste tento " dodatek" také podepsala, protože změnit smlouvu lze jen po písemné dohodě obou stran, nikoli jen jednostranným vydáním nějakého dodatku.
Dále § 65 je ukončení pr.poměru sjednaného na dobu určitou, nikoli výpověď. Takže- jedná-li se o výpověď, bude neplatná.
Nechráněna jste na RD jen v případě organizačních změn a to rušení
organizace nebo její části a to s výpovědní dobou a odstupným.
Re: Výpověd na RD § 39 odst.4
§ 65 Zákoníku práce je skončení prac. poměru na dobu určitou. To, že máte někde uvedeno, že prodejna ve v nájmu a ne ve vlastnictví firmy se Vás vůbec netýká, to že má firma prodejnu v nájmu není Váš problém. Podívejte se, zda nemáte v pracovní smlouvě nebo v jejích dodatcích napsáno: pracovní poměr se uzavírá na dobu určitou do 30.11.07. Pokud to tam máte, pak Váš pracovní poměr skutečně končí sjednaným dnem (nejde o výpověď). Pokud tam nic takového nemáte a firma uzavírá svoji prodejnu, může Vám dát výpověď podle § 52 písm. a - 2měsíční výpovědní doba a 3měsíční odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
3. 12. 2007 12:09
Dobrý den.
Prosím o radu.Jsem na RD s 13mesíčním synem a dostala jsem výpověd.RD čerpám od 1.3.07Sice mám podepsaný dodatek v tomto znění:§39odst.4 prodejna je v nájmu na danou delku,a ne ve vlastnictví firmy.Dodatek je uzavřen 19.10.07
Výpověd jsem obdržela k 30.11.07 dle §65 Zákona č.262/2006 Sb.
Děkuji předem za odpověd