Re: Služba v Maďarsku fakturována Švýcar
*** omlouvám se, že jsem druh služby neuvedla, jedná se o zušlechtění skla - Švýcaři poslali své sklenice, na kterých maďarská firma na naši objednávku provedla nástřik, tuto službu vyfakturuje nám a my pak Švýcarům (obdobně také Němcům).
Takže máme zadání a co k němu:
1/ FP od Maďarů - ad Vaše řešení (práce na movité věci pro ORD v JČS, movitá věc odchází, tj. § 10/5 ZDPH)
2/ Vaše fakturace Švýcarům - to může být problém
- místo plnění dle § 10/4 - Maďarsko
- § 10/5 jen pokud je Švýcar registrován v EU (dost časté), jinak jsme stále v Maďarsku, takže pak by v Česku přicházel v úvahu jen řádek 510 a případná povinnost v Maďarsku.
*** díky moc za odpověď, právě té možné registrace v Maďarsku jsem se obávala -(, jen jestli jsem Vás správně pochopila - pokud nám tato situace nastane s Němcem, pak budu aplikovat §10/5 a Němec si přidaní a oddaní službu z EU a vše je v pořádku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 12. 2007 14:06
Prosím o radu v oblasti DPH.
Od Švýcarské firmy jsme obdrželi objednávku na službu, kterou mi neprovádíme a proto jsme zadali její zhotovení ve firmě v Maďarsku. Jak s DPH?
1) PF od Maďarů ... je bez jejich DPH, předpokládám tedy, že je to obdoba našeho §10/5, tj. službu v DPH ř. 230 a 330
2) VF Švýcarovi ....do ř. 440 ?
v případě, že by to byl člen EU pak pouze do ř. 510 ?
Díky moc za radu.