Re: soukromá platba v s.r.o.
Pokud si někdo zaplatí z s.r.o. soukromé platby, účtujte to jako platby omylem 378/221 a až se platby vrátí na účet, tak jako vratku platby omylem 221/378.
Re: soukromá platba v s.r.o.
Nějak takhle se "rodí" zpronevěra ;-)
Ale chápu, docela by se to takto v s.r.o. společníkům líbilo provozovat. Zisk s.r.o. sice zdanit, ale pak už prošustrovat bez nějaké výplaty mezd či podílu na zisku (a tedy dalšího danění, placení pojistného...)
Druhá "oblíbená" možnost je peníze z pokladny "ztratit".... :-o
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
3. 12. 2007 14:53
Soukormá platba zaplaceno z účtu s.r.o. Jde samozřejmě o nedaňový výdaj. Ale ! Opravdu stačí uvést nedaňový výdaj a při HV,přiznání to uvést a jinak nic? Nemělo by být správně - nějaká kompenzace, např. příjem této částky do pokladny od toho za koho byla platba odvedena? Takhle by si přece mohl kdokoliv (komu to jednatelé povolí) z s.r.o. nechat z účtu, pokladny s.r.o. zaplatit co potřebují, uvedlo by se "nedaňový výdaj" a v klidu by se snižoval stav pokladny, účtu.... Po daňové stránce v pořádku (když uvede nedaňový výdaj), ale po účetní stránce?? Nevím jestli z toho vyplyne na co se ptám, je to takový dizkuzní dotaz. Např. stav účtu 200tis., jednatel si z účtu zaplatí své platby, stav účtu se sníží na 10ts. Soukromé platby budou nedaňové, ale co s tím sníženým zůstatkem, když to není nic co by patřilo k podnikání s.r.o. Řešila bych to vkladem od jednatele např. do pokladny - neměla bych to v nedaňových (o což mi teď nejde), ale navrátilo by se mi odlití peněz s.r.o. na cizí soukormé platby. Kdybych to nechala tak, jen s uvedením, že jde o nedaňový výdaj, může to být vůbec v pořádku? - účetně. Nenapadne to někdo? Vidíte v tom někdo v nepořádku nebo to vidím špatně jen já? Děkuji za Vaše názory.