Soukromá platba v s.r.o.

• (neregistrovaný)

3. 12. 2007 14:53

Soukormá platba zaplaceno z účtu s.r.o. Jde samozřejmě o nedaňový výdaj. Ale ! Opravdu stačí uvést nedaňový výdaj a při HV,přiznání to uvést a jinak nic? Nemělo by být správně - nějaká kompenzace, např. příjem této částky do pokladny od toho za koho byla platba odvedena? Takhle by si přece mohl kdokoliv (komu to jednatelé povolí) z s.r.o. nechat z účtu, pokladny s.r.o. zaplatit co potřebují, uvedlo by se "nedaňový výdaj" a v klidu by se snižoval stav pokladny, účtu.... Po daňové stránce v pořádku (když uvede nedaňový výdaj), ale po účetní stránce?? Nevím jestli z toho vyplyne na co se ptám, je to takový dizkuzní dotaz. Např. stav účtu 200tis., jednatel si z účtu zaplatí své platby, stav účtu se sníží na 10ts. Soukromé platby budou nedaňové, ale co s tím sníženým zůstatkem, když to není nic co by patřilo k podnikání s.r.o. Řešila bych to vkladem od jednatele např. do pokladny - neměla bych to v nedaňových (o což mi teď nejde), ale navrátilo by se mi odlití peněz s.r.o. na cizí soukormé platby. Kdybych to nechala tak, jen s uvedením, že jde o nedaňový výdaj, může to být vůbec v pořádku? - účetně. Nenapadne to někdo? Vidíte v tom někdo v nepořádku nebo to vidím špatně jen já? Děkuji za Vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).