VPP a zdrav.poj.-potvrzení-mzdové prosím

• (neregistrovaný)

3. 12. 2007 15:37

Dobrý den, náš zaměstnanec na plný prac.úvazek má ještě u jiné firmy asi od zač.roku 2007 vedlejší prac.pom. Až teď zjistil, že mu z tohoto VPP sráží cellou minimální výši ZP. Když to mitkoval, tak ta 2. mzdová mu slíbila, že mu opraví zpětně 2 měsíce, ale potřebuje z naší firmy potvrzení. A já nevím, jaké znění to má být. Stačí jen napsat, že má u nás HPP nebo mám vypsat, kolik zpětně bylo odvedeno na ZP?
    Velice děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2007 15:46

xy (neregistrovaný)

Re: VPP a zdrav.poj.-potvrzení-mzdové pr
      VPP již neexistuje, má tam také PP - ověřte, aby tam také neměl podepsané daň.prohlášení.
      Zaměstnanec měl u 2. firmy doložit od Vás potvrzení, že mu ze mzdy provádíte srážku ZP alespoň z minim. VZ pro ZP. Také by měl doložit (pokud má)podklady pro srážky exekuce, protože se musí provádět ze všech zdanit. příjmů (kromě DoPP).

• 3. 12. 2007 16:09

edita (neregistrovaný)

Děkuji, no právě a já nevím,co mám do toho potvrzení napsat. Ano-u nás plný prac.úvazek a v 2.PP má jen pár hodin-řekla bych dle potřeby zaměstnavatele.
      Takže mám napsat, potrvzení, že u naší firmy má prac.pom. na základě prac.sml. ze dne..... a srážíme mu na základě toho ZP alespoň z minim.VZ?
      Bude to takto 2.straně stačit? Interpretace zaměstnance byla, že chce doložit, kolik mu bylo sraženo na ZP v minulých měsících. Mě se také víc zamlouvá to potvrzení, jak mi radíte.
      Moc děkuji

• 3. 12. 2007 16:17

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano, mělo by stačit toto potvrzení. Zaměsdtnanec má od Vás výpl.pásky, taK když je bude chtít ukazovat,může.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).