Sleva na dítě výměna rodičů

• (neregistrovaný)

4. 12. 2007 9:40

Dobrý den
    Ještě jsem tuto situaci neřešila a ráda bych se poradila, aby to bylo správně.

Zaměstnanec si uplatňuje slevu na syna. On ledna by si chtěla uplatňovat slevu manželka.

Je mi jasné, že mi podepíše změnu v prohlášení.
    Může mi to např. podepsat k 22.12.2007 - změna k 31.12.2007, že od 1.1.2008 nebude uplatňovat slevu. Nebo ukončení slevy na dítě k 31.12.2007. Jak to tam správně formulovat.

Jeho manželce mám potvrzení, že si neuplatňuje vystavit kdy, by splnila podmínku k 1.1.2008? Už v roce 2007 nebo až 2008.

Jak tohle řešíte papírově?
    díky za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 12. 2007 10:05

xy (neregistrovaný)

Re: sleva na dítě výměna rodičů
      ----------------------------------------------------
      od r. 2008 (díky reformě) by se měly dávat zaměstnancům podepisovat nové tiskopisy na daň. prohlášení - alespoň takové mám informace,že by se měly dávat opět nové (ve starých nepokračovat), takže zaměstnanec si napíše do příslušné kolonky, že chce uplatňovat daň.zvýhodnění na dítě - od manželky zaměstnavatele přinese potvrzení,že ona od 1.1.2008 na dítě ..... RČ ..... nepobírá daň. zvýhodnění, doloží RL, že je opravdu otcem dítěte a začnete mu poskytovat od lednové mzdy daň.zvýhodnění (pokud je dítě starší 18 let, potom doloží potvrzení o studiu)

• 4. 12. 2007 10:08

Jiřka (neregistrovaný)

Potvrzení, že druhý z manželů slevu nebude od 1.1. uplatňovat, bych vystavila s prosincovým datem.

• 4. 12. 2007 10:11

martina (neregistrovaný)

Na školení nám říkali, že budou nové tiskopisy a že se může pokračovat v těch stávajících, pokud má člověk (pokud si teď nepopletu čísla) 16 a 17.
      Uvidíme počkáme na vyjádření finančáků.

díky za rady

• 4. 12. 2007 16:13

Anna (neregistrovaný)

Re: Nové tiskopisy
      Na stránkách České daňové správy se píše, že letošní tiskopisy Prohlášení zůstávají v platnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).