Re: sleva na dítě výměna rodičů
----------------------------------------------------
od r. 2008 (díky reformě) by se měly dávat zaměstnancům podepisovat nové tiskopisy na daň. prohlášení - alespoň takové mám informace,že by se měly dávat opět nové (ve starých nepokračovat), takže zaměstnanec si napíše do příslušné kolonky, že chce uplatňovat daň.zvýhodnění na dítě - od manželky zaměstnavatele přinese potvrzení,že ona od 1.1.2008 na dítě ..... RČ ..... nepobírá daň. zvýhodnění, doloží RL, že je opravdu otcem dítěte a začnete mu poskytovat od lednové mzdy daň.zvýhodnění (pokud je dítě starší 18 let, potom doloží potvrzení o studiu)
Re: sleva na dítě výměna rodičů
Na školení nám říkali, že budou nové tiskopisy a že se může pokračovat v těch stávajících, pokud má člověk (pokud si teď nepopletu čísla) 16 a 17.
Uvidíme počkáme na vyjádření finančáků.
díky za rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
4. 12. 2007 9:40
Dobrý den
Ještě jsem tuto situaci neřešila a ráda bych se poradila, aby to bylo správně.
Zaměstnanec si uplatňuje slevu na syna. On ledna by si chtěla uplatňovat slevu manželka.
Je mi jasné, že mi podepíše změnu v prohlášení.
Může mi to např. podepsat k 22.12.2007 - změna k 31.12.2007, že od 1.1.2008 nebude uplatňovat slevu. Nebo ukončení slevy na dítě k 31.12.2007. Jak to tam správně formulovat.
Jeho manželce mám potvrzení, že si neuplatňuje vystavit kdy, by splnila podmínku k 1.1.2008? Už v roce 2007 nebo až 2008.
Jak tohle řešíte papírově?
díky za rady