Re: přeplatek mzdy
Zaměstnancům můžete přeplatek srazit ze mzdy jen na základě dohody o srážkách, takže napřed se s nimi dohodněte.
A pokud jde o opravné přehledy - nevím, jakým způsobem jste "opravila výplaty", jestli jste si jen nezkomplikovala život :-) - já obvykle začnu tím, že kontaktuji zaměstnance a sepíšu s nimi dohodu o srážce ze mzdy. Potom mzdu v následujícím období opravím tak, že přeplacenou částku zadám s mínusem, tím se sníží i základy pro ZP, SP i daň, a pojistné dostanou zpět. Žádné opravné přehledy nedělám.
Ano, dohoda musí být písemná, s každým zvlášť - to ani jinak nejde. Může to ale být za víc lidí na jednom papíru, jestli to myslíte takhle. Podepsat ale musí každý sám.
já přemýšlím nad tím, jak můžete opravovat přehledy, když už máte mzdy i zaměstnancům vyplacené - vždyť jim to srazíte až v nynější mzdě - to budete tedy muset opravovat i přehledy z mezd, kde ten přeplatek srazíte
já nevím, jestli jste si nezkomlikovala život - já bych to tak jako Vy s největší pravděpodobností nedělala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 12. 2007 8:14
Prosím o radu.Přišla jsem na chybu ve výpočtech mzdy u zaměstnanců ve dvou měsících.Bylo jim vyplaceno více.Opravila jsem výplaty a na zdrav.poj. a OSSZ zaslala opravné přehledy. Jak mám od a jestli můžu od zaměstnanců vybrat vzniklé přeplatky na mzdách? Jeden přehled mi OSSZ vrátila s tím, že nelze zaúčtovat- jelikož je již po kontrole. Co s tím?
Předem velice děkuji