Re: čistá mzda od 2008_kalkulačka web
Jo, já jsem to taky tak spočítala, dobře by to bylo. Ale jak říkám, vlastně jenom do té doby, dokud nedosáhne toho maxima.
Mně to vyšlo stejně jako Vám. Ještě bych zkusila měšec.cz.Ale z vlastní zkušenosti vím, že jsem počítala jednu mzdu na 3 kalkulačkách na netu a každá uvedla jiný výsledek.Hlavně u slev na děti a u bonusu je to rozdílné, neboť dle novely neodpovídá maximální výše bonusu pětinásobku měsíčního daňového zvýhodnění.Oni zvedli zvýhodnění z 870 na 890, ale ty maxima nechali z částky 870.
Ať žije skvělě placená práce mzdové účetní!!!!
Ale vybraly jsme si to, takže NESKUHRAT!!!!
to vás ctí, ale každý není mzdová účetní a pokud přijdete někdy do kontaktu s normálními lidmi, kteří pracují rukama (samozřejmě, že jsou i tací, kteří mají výplatu spočítanou dříve nez mzdová účetní, ty znám také :) a nepochopí systém, pro ně je kalkulačka výhra, pro ně to chci, já si mzdu také umím spočítat a jak vidíte, dostali mě, znejistěla jsem,natož člověk, který mzdám nerozumí, víte, Renato ?
Mně to jasné je, ale podle mého by i ti lidé měli brát takové informace z netu jenom jako informativní a ne úplně přesné. Když jsem si nedávno chtěla vzít půjčku, na kalkulačce od banky mi taky vyšla jiná splátka než potom při sepisování smlouvy. A že do kontaktu s normálními dělníky přicházím, vždycky se jim to spíš snažím vysvětlit. Nebo jim dělám tužkou poznámky ke mzdové pásce (což samozřejmě jde, pokud je čas a není těch lidí moc). Ale v podstatě si myslím, že ty kalkulačky nejsou zas až tak špatné. Ono, jak byste to tam chtěla uvádět, když ten,co má hrubou mzdu 200000, má 5 měsíců čistou 136000, další měsíc 188800, a další 170000 ?
Klasik říká Důvěřuj, ale prověřuj. Vzít jako jediný zdroj informaci z www považuji obecně za nemoudré.
Ta kalkulačka do 1 034 880 počítá dobře. A "normální lidi co pracují rukama" jak říká anonym, zase takového vyměřovacího základu nedosáhnou.
Hezký den!
pro renatu - jak bych to chtěla počítat ? mně šlo již od počátku o to, že při měsíční mzdě se nedostanu na čistou, o nic víc a pro pavla, máte pravdu, ale i ti, co dosáhnou na strop, si rádi porovnají s kalkulačkou a ta je také dovede zmást, jako zmátla mě, mzdovou účetní, jsem ráda, že jste mi to objasnli ;) ale musím říci, že mě fakt nenapadlo, ani z indicií idnes,že to zprůměrují ... natož aby to napadlo manažera, i když, on by byl třeba chytřejší než nějaká mzdovka :-)) tím myslím mě !
Abych pravdu řekla, mě by taky nenapadlo, že to zprůměrují, ale je pravda, že v tomto případě to asi opravdu jinak nejde. Ale dobře je, že jsme zjistili, v čem je chyba a víme, že u zaměstnanců, kteří mají do 86 000, ty kalkulačky sedí. A vy víte, že nepočítáte špatně.
Mějte se hezky
.Hlavně u slev na děti a u bonusu je to
>>rozdílné, neboť dle novely neodpovídá maximální výše
>>bonusu
>>pětinásobku měsíčního daňového zvýhodnění.Oni zvedli
>>zvýhodnění z 870 na 890, ale ty maxima nechali z
>>částky
>>870.
Kde najdu toto v novém zákoně ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 12. 2007 10:42
dobrý den,já jsem asi úplně blbá, nemůžu se dostat na kalkulačku s výpočtem čisté mzdy od 1.1.2008
http://fincentrum.idnes.cz/nastr_kalk.asp?y=nastr_kalk/mzda_reforma.htm
pokud má 200.000 hrubého, pak
270.000 superhrubá
pojistné Z-ec 25000
daň 270000*15%-2070=38430
sleva jen na něho 2070
ČM 200000-38430-25000=136570
a v kalkulačce mi to hází superhrubá 228000? a čistá 157870, já už vážně nevím :(