Přídavky na děti od ledna 2008

• (neregistrovaný)

5. 12. 2007 12:40

Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, jak to bude s přídavky na děti od ledna. Jsem na mateřské dovolené-máme roční dvojčata. Dosud jsme pobírali cca 250,- Kč na každého. Od nového roku budou prý dostávat přídavky jen rodiny,kde příjmy nepřesáhnou 2,4násobek životního minima. To jsem na naší rodinu spočetla tuším na 8680,-. Manžel bere cca 17-18tisíc čistého, já pobírám rodičovský příspěvek. Budeme mít nárok na přídavky nebo nás stát "obere" i o ně? Slyšela jsem, že rod.příspěvek je sociální dávka a nezapočítává se do příjmu, ale nevím, zda 2,4 násobek je hrubého nebo čistého. Děkuji, Bára

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2007 13:24

Renata (neregistrovaný)

Re: Přídavky na děti od ledna 2008
      Už jste se jednou ptala,že? a tehdy jsme vám s paní Jiřinou odpověděly každá jinak. Já se držím svého, rodičák se do příjmů pro přídavky na děti počítá, manželův plat v čistém. Takže podle mého o přídavky přijdete, je mi líto.

• 5. 12. 2007 13:28

Bára Š. (neregistrovaný)

Ano, nebylo mi to moc jasné a slyšeli jsme z více stran rozpory. Bohužel máte zřejmě pravdu vy:( Každopádně děkuji mockrát za odpověď. Bára

• 5. 12. 2007 13:43

iva (neregistrovaný)

Porovnává se 2,4 násobek ŽM s čistým příjmem, takže podle mě něco dostanete. Ptala jsem se, zda se musí znovu žádat jako u rodič. příspěvku, ale prý ne, oni si to sami přepočítají a pokud se změní výška přídavků, pošlou oznámení.
      Kdyžtak se podívejte na http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/zivotni_min

• 5. 12. 2007 13:59

Renata (neregistrovaný)

Tak mi to nedalo a na tu sociálku jsem si přímo zavolala. Měla jsem pravdu, ten rodičák se tam opravdu počítá. Mějte se hezky a věřte tomu, že nejste jediná, komu ty přídavky seberou (nám na tři děti taky).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).