Re: Přídavky na děti od ledna 2008
Porovnává se 2,4 násobek ŽM s čistým příjmem, takže podle mě něco dostanete. Ptala jsem se, zda se musí znovu žádat jako u rodič. příspěvku, ale prý ne, oni si to sami přepočítají a pokud se změní výška přídavků, pošlou oznámení.
Kdyžtak se podívejte na http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/zivotni_min
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 12. 2007 12:40
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak to bude s přídavky na děti od ledna. Jsem na mateřské dovolené-máme roční dvojčata. Dosud jsme pobírali cca 250,- Kč na každého. Od nového roku budou prý dostávat přídavky jen rodiny,kde příjmy nepřesáhnou 2,4násobek životního minima. To jsem na naší rodinu spočetla tuším na 8680,-. Manžel bere cca 17-18tisíc čistého, já pobírám rodičovský příspěvek. Budeme mít nárok na přídavky nebo nás stát "obere" i o ně? Slyšela jsem, že rod.příspěvek je sociální dávka a nezapočítává se do příjmu, ale nevím, zda 2,4 násobek je hrubého nebo čistého. Děkuji, Bára